Vodeni sportovi

U-20: Hrvatska poražena u četvrtfinalu SP-a, ponovno ispuštena visoka prednost

Petar Jenjić • četvrtak, 15.06.2023.
U-20: Hrvatska poražena u četvrtfinalu SP-a, ponovno ispuštena visoka prednost
Foto: Pixsell

Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 20 godina poražena je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Vršnjaci iz Srbije slavili su sa 16:15 nakon boljeg izvođenja peteraca...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija po drugi je puta na Svjetskom prvenstvu do 20 godina ispustila četiri pogotka prednosti u zadnjoj četvrtini te na koncu izgubila utakmicu. Nakon pobjede protiv Japana u osmini finala, danas opet nije nastupio kapetan Robert Radić zbog visoke temperature, činilo se da bi Hrvatska mogla slaviti, ali na kraju nije bilo ništa od toga.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S druge strane stajala je reprezentacija Srbije, aktualni europski prvak do 19 godina s prošlogodišnjeg prvenstva u Crnoj Gori. Uspjela je nadoknaditi zaostatak, nakon peteraca slaviti sa 16:15 i izboriti polufinale protiv Grčke.

Kroz prvo poluvrijeme praktički se igralo gol za gol, a nešto bolja bila je Hrvatska koja nije morala hvatati zaostatak. Nakon prvog poluvremena bilo je 6:6.

Početak nastavka bio je sličan, a onda Hrvatska ubacuje u brzinu više, treću dionicu dobiva s 5:1 i ima četiri gola viška (11:7). Gledajući utakmicu protiv Crnogoraca i ispuštenu istu razliku, trebalo je biti jako oprezan.

Isti scenarij odvio se ponovno, a Srbija je 36 sekundi prije kraja poravnala na 11:11. Rezultat se više nije promijenio pa se pristupilo petercima, a tragičar je bio Stojanac koji jedini nije zabio za Hrvatsku.

Najbolji je kod Srbije bio Vasilije Martinović s četiri pogotka, dok je Aleksandar Kovačević zabio tri gola.

Hrvoje Zvono zabio je četiri gola za Hrvatsku, po tri su dodali Vlaho Pavlić i Toni Bušić.

Svjetsko prvenstvo U-20, četvrtfinale:
Srbija - Hrvatska 11:11 (16:15 nakon peteraca)

FOTO: Filip Kos/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!