Nogomet

Službeno: Marijan Budimir preuzeo klupu Širokog Brijega

Krešimir Milić • petak, 16.06.2023.
Službeno: Marijan Budimir preuzeo klupu Širokog Brijega
Foto: Krešimir Milić

Bivši trener Hajdukovih juniora ostvario je povijesni plasman u finale Lige prvaka mladih, a sad se okreće seniorskim izazovima nakon uspješnog mandata s Bijelima. Široki Brijeg je i službeno predstavio novog trenera…

Nakon odličnih rezultata u mlađim kategorijama s juniorima Hajduka Marijan Budimir radi iskorak u seniorski. Naime, Široki Brijeg je predstavio Budimira kao novog trenera i tako potvrdio ranija nagađanja.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

42-godišnji stručnjak iza sebe u mlađim kategorijama ima iznimne rezultate, a posebno se ističe finale Lige prvaka mladih koje su igrali juniori Hajduka prošle sezone. Uz to je još dva puta osvajao juniorski naslov prvaka Hrvatske.

Široki Brijeg je prvi klub u kojem će Budimir voditi seniorsku momčad, a dosad najbliže tome bio je kao pomoćnik Siniši Oreščaninu u Hajduku pri prvoj momčadi.

Trenerski put Budmir je započeo u omladinskoj školi RNK Splita, a svojim radom tamo privukao je pozornost na Poljudu i prešao u Hajduk 2016. Stručno se usavršavao između ostalog i u španjolskom Villarrealu, a tijekom rada s juniorima Hajduka skrenuo je pozornost na sebe i stožer s ostvarenim rezultatima momčadi, a i brojem igrača koji su počeli participirati prvoj momčadi u njegovom mandatu.

Nakon posljednje sezone u kojoj je postao viceprvak Europe s juniorima Hajduka kao logičan slijed bio je iskorak u seniorski nogomet. Široki Brijeg najavio je službeno predstavljanje novog trenera u ponedjeljak.

Prošle sezone Široki Brijeg je završio na petom mjestu u Premijer ligi BiH, a za jedno mjesto su im izmaknule kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!