Košarka

Barcelona uspješna na startu finalne serije, Hezonja s Real Madridom krenuo porazom

Petar Jenjić • subota, 17.06.2023.
Barcelona uspješna na startu finalne serije, Hezonja s Real Madridom krenuo porazom
Foto: FaH

Košarkaši Barcelone sinoć su u prvoj finalnoj utakmici serije za naslov prvaka Španjolske slavili protiv Real Madrida. Zanimljiv dvoboj zaključen je rezultatom 97:88...

Nova finalna serija za naslov prvaka Španjolske sinoć je krenula u Barcelone gdje je istoimeni domaćin bio domaćin Real Madridu u prvoj utakmici.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U dvoboju na veliki broj poena katalonska momčad odigrala je odlično te na koncu slavila sa 97:88 i povela s 1-0 u seriji. Čak sedam igrača domaće ekipe derbi je zaključilo s dvoznamenkastim brojem poena.

Ključnim se pokazao početak posljednje četvrtine kada Barcelona radi seriju od 11:0 koja je, kako se kasnije pokazalo, ipak bila nedostižna za Kraljevski klub koji će break s gostujućeg terena morati tražiti u nedjelju kad je na rasporedu druga utakmica.

Nico Laprovittola s 19 poena i šest asistencija predvodio je Barcelonu, dok je su po 14 koševa dodali Nikola Mirotić (sedam skokova) i Sertac Sanli.

Najbolji je kod Reala bio Sergio Rodriguez sa 16 koševa, Mario Hezonja dodao je deset poena (1/4 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 1/2), dva skoka i dvije asistencije za 18 i pol minuta u igri.

ACB liga, finale:
Barcelona - Real Madrid 97:88

Foto: EPA/TOMS KALNINS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!