Košarka

Stigla nova suspenzija: Ja Morant kažnjen s 25 utakmica neigranja bez plaće

Petar Jenjić • subota, 17.06.2023.
Stigla nova suspenzija: Ja Morant kažnjen s 25 utakmica neigranja bez plaće
Foto: EPA

Igrač Memphis Grizzliesa Ja Morant kažnjen je zbog javnog isticanja oružja te će preskočiti prvih 25 utakmica u regularnom dijelu sljedeće sezone. Vijest je službeno objavila NBA liga...

ESPN je najavio, a NBA liga i službeno potvrdila. Ja Morant suspendiran je zbog ponovnog isticanja vatrenog oružja, ovoga puta na 25 utakmica neigranja bez plaće. Za svaku utakmicu izgubit će malo iznad 300 tisuća dolara, a sve skupa sedam i pol milijuna.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Suspenzija igrača Memphis Grizzliesa počinje teći odmah i bit će na snazi prvih 25 utakmica regularnog dijela sljedeće sezone. Morant će isto tako morati pridržavati određenih uvjeta prije povratka.

To uključuje i nemogućnost sudjelovanja u bilo kojoj javnoj aktivnosti NBA lige ili same franšize, kao i preskakanje utakmica predsezone.

Ovo će mu biti druga suspenzija zbog takvog incidenta, a prvi je put u ožujku ove godine morao preskočiti osam utakmica. Iz NBA lige ističu da su njegove odluke "alarmantne i uznemirujuće".

Morant se već ranije ispričao zbog novog incidenta, a kako će se situacija razvijati u novoj sezoni i hoće li doći do nekog novog incidenta, ostaje nam saznati.

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!