Nogomet

De la Fuente: 'Želimo da Španjolska osvoji naslov i bude na mjestu koje zaslužuje'

Petar Jenjić • subota, 17.06.2023.
De la Fuente: 'Želimo da Španjolska osvoji naslov i bude na mjestu koje zaslužuje'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Press konferenciju održao je izbornik Španjolske Luis de la Fuente. Istaknuo je da hrvatsko iskustvo u produžecima i veliku navijačku podršku, ali vjeruje da će trofej otići njima...

Španjolska će u finalu Lige nacija igrati protiv Hrvatske. Dvoboj je na rasporedu u nedjelju od 20:45, a prvi od izbornika koji ga je najavio bio je onaj španjolski.

Igraj na Hrvatska - Španjolska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Očekujem da će biti izjednačena utakmica, moguće je da imamo neke prednosti, međutim, postoje stvari koje moramo i doraditi. Obje reprezentacije imaju svoje prednosti, a vi morate pronaći slabije strane. Moja je ekipa u najboljoj mogućoj formi, spremni su i fizički i mentalno. Naravno, trenirali smo i penale, vježbali smo različite scenarije", rekao je Luis de la Fuente koji nije želio otkrivati karte za finale.

"Vidjet ćemo nakon zadnjeg treninga, ali ono što vam mogu reći jest da su igrači dobro raspoloženi i svi su na visokoj razini. Naš pristup utakmici bit će promišljen."

U polufinalu je Furija s 2:1 bila bolja od Italije.

"Moramo analizirati i poboljšati našu igru, uvijek ima prostora za to. Svi igrači svakim danom mogu biti bolji, a sutra moramo napraviti još jedan korak naprijed kako bismo pobijedili."

Hrvatska je jako često igrala produžetke posljednjih godina.

"Volio bih dobiti utakmicu u 90 minuta, oni imaju više iskustva u produžecima, igrali su ih češće. Ponekad je to iskustvo jako važno, ali u tim trenucima ključno je samopouzdanje. Mi smo spremni."

Fuente je vodio mlađe španjolske reprezentacije, a sada i seniorsku. Ovo mu je ukupno peto finale.

"Sutra nam je velika šansa za trofej, on vam donosi priznanja velikog rada i truda koji ulažete. Smireni smo i na dobrom smo putu, želimo da Španjolska osvoji naslov i bude na mjestu koje zaslužuje."

Dani Olmo dobro poznaje hrvatske igrače.

"Olmo je uzbuđen jer je igrao za Dinamo, ali svi igrači konkuriraju za utakmicu. Danas još imamo trening."

Hrvatska će imati veliku podršku svojih navijača.

"Sretni smo što imamo odane navijače koji nas prate i bodre. Ako ćemo imati i samo jednog navijača, osjećat ćemo se kao da ih je 30 tisuća. Znamo da je kompletna Španjolska uz nas, ali naravno da je pomoć s tribina jako važna."

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!