Nogomet

Dalić: 'Ako ostanemo na razini kao u proteklih deset dana, možemo se nositi sa Španjolskom'

Branimir Korać • subota, 17.06.2023.
Dalić: 'Ako ostanemo na razini kao u proteklih deset dana, možemo se nositi sa Španjolskom'
Foto: Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacija spremna je za finalni dvoboj Lige nacija protiv Španjolske. Izbornik Zlatko Dalić vodit će Hrvatsku u tko zna kojoj već velikoj utakmici na klupi reprezentacije...

Hrvatska je u polufinalu elimninirala Nizozemsku nakon produžetaka, ali spremna je ako bude potrebe u nove produžetke.

Igraj na utakmice Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Iza nas je jako teška utakmica, 120 minuta teške borbe, pokazali smo puno puta da možemo, ali probat ćemo sve skupa riješiti u 90 minuta. Ako dođe do toga, imamo dosta igrača koji jedva čekaju da uđu i donesu svježinu. Pokazali smo puno puta mentalnu snagu i karakter, vjerujem u našu reprezentaciju i njenu snagu", kaže izbornik Zlatko Dalić.

Iako neki omalovažavaju ovo natjecanje, uspjeh Hrvatske ništa ne može pokvariti i umanjiti.

"Znate moj stav oko Lige nacija, ali ima veliki značaj i rezultatsku vrijednost. Probat ćemo biti najbolji, ne prodcjenjujemo nikoga i ništa i napravit ćemo sve za pobjedu. Sve reprezentacije su došle s najboljima i to dovoljno govori."

Španjolska je promijenila izbornika, ali stil igre je ostao isti.

"Pratili smo zadnje tri utakmice s novim izbornikom. Ništa se nije promijenilo, klasika, posjed, kvaliteta, brzi igrači. Uvijek teže igri, pasu i nadigravanju. Imamo iskustvo iz Kopenhagena kada smo izgubili od Španjolske u produžecima. Tehnički su kvalitetni, pokušavaju napraviti igru preko bokova, u napadu je jako opasan Morata, sve smo to već vidjeli. Ako budemo na razini na kakvoj smo u zadnjih deset dana, vjerujem da se možemo nositi sa Španjolskom koja je vrhunska."

Hrvati su pokupovali većimnu ulaznica i ponovno će dominirati na tribinama.

"Ova reprezentacija vrijedi u svakom smislu i ako ti dovedeš 25 tisuća Hrvata u Rotterdam, to ti je najbolji dokaz da vrijediš."

Hrvatska već ima kontinuitet velikih rezultata i dobrih igara.

"Imali smo sjajno SP u Kataru, igrali smo jako dobro i imali rezultat. U ovih šest mjeseci smo se malo izmiksali, ali ne puno. Fali nam jako Gvardiol u fazi obrane, ali u zadnjih pet godina postali smo uistinu nogometna velesila no poštujemo španjolski nogomet. Za nas je velika stvar što imamo i dosta igrača iz naše lige što govori o napretku našeg nogometa."

Što se tiče šansi u finalu, Dalić vjeruje da su one pobjednake.

"Mislim da su šanse 50:50, ovo je posve nova utakmica, ne kao Hrvatska - Nizozemska. Ovo je veća utakmica, postavit ćemo se drugačije i mi i oni. Mi smo tu, uživamo u nogometu i to ćemo reći igračima. Kroz našu radost i veselje da napravimo rezultat."

Neizbježno pitanje o Luki Modriću i njegovoj motivaciji.

"Luka svaki trening radi maksimalno kao i svi ostali stariji igrači Ivan, Broz, Vida, to su nositelji reprezentacije. On svemu pristupa jako ozbiljno i to mu se vraća na najbolji način. Oni nas nose kroz tu priču, bila bi kruna te starije generacije da uzmemo to zlato, trebamo to napraviti za sve nas. Luka ne iznenađuje s ničim, radi sve vrhunski i ozbiljno."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!