Košarka

Barcelona tijesno slavila u dramatičnoj završnici protiv Reala

Krešimir Milić • nedjelja, 18.06.2023.
Barcelona tijesno slavila u dramatičnoj završnici protiv Reala
Foto: FaH

Upisali su drugu pobjedu zaredom u finalnoj seriji na svom parketu. Slavili su 86:85...

Drugu pobjedu zaredom u finalnoj seriji španjolskog prvenstva upisala je Barcelona protiv Reala na svom parketu. U utakmici s dramatičnom završnicom i tijesnim ishodom slavili su 86:85 (20:19, 25:22, 23:24, 18:20).

Barcelona je veći dio susreta bila na putu da upiše pobjedu u drugoj utakmici finalne serije, što je ostvarila na kraju, ali su je u posljednjoj četvrtini doveli u pitanje. Imali su vodstvo sve do posljednje četvrtine kad je Chus Mateo pronašao recept za momčad Šarunasa Jasikevičiusa, a Real Madrid je krenuo u preokret.

Prva četvrtina tijesno je pripala Barceloni 20:19, a u drugoj su napravili malo veću razliku i na odmor se otišlo s rezultatom 45:41. Nakon odmora Mateo je pronašao način kako preokrenuti tanko vodstvo Barcelone, a Real je dobrom obranom s raspoloženim Llullom pretvorio posljednju četvrtinu u triler. Llull pogodio tricu za rezultat 72:73 i doveo Real do prvog vodstva na susretu.

S tom tricom uslijedila je serija 8:0 Reala, a u posljednjim minutama rat tricama. Mirotić je tricom uspio smanjiti na 77:80, a onda je Laprovittola pogodio za dva poena te postavio rezultat na 79:80. Uslijedila je trica Llulla, a s druge stane tricom je odgovorio Sanli za 82:83. Tavares je mogao povećati vodstvo s dva slobodna bacanja, ali promašio je oba nakon čega Hezonja radi prekršaj na Mirotiću koji dolazi u priliku da slobodnim bacanjima vrati vodstvo Barcelone.

Mirotić je oba pogodio, ali s druge strane Vesely radi prekršaj na Llullu, a on isto ne promašuje za rezultat 84:85. Drami tu nije bio kraj jer je Tavares faulirao Laprovittolu koji je pogodio s crte oba bacanja za 86:85.

Nakon toga je Mateo pozvao time out, šest sekundi prije kraja i slaže akciju za Llulla koji nije na kraju uspio zabiti za pobjedu. Barcelona je pročitala namjere Matea i stigla na kraju do druge pobjede u finalnoj seriji španjolskog prvenstva.

Najučinkovitiji u redovima Barcelone bio je Laprovittola s 19 poena, dok je u Rodriguez zabio 16 za Real Madrid, a Llull je završio susret s 14 poena, kao i Mirotić u Barceloni. Hrvatski košarkaš Mario Hezonja ubacio devet poena za Real te upisao dva skoka i dvije asistencije.

Foto: EPA/TOMS KALNINS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!