Tenis

Vekić osigurala drugo kolo Berlina, Martić ispala u prvom kolu parova

Krešimir Milić • ponedjeljak, 19.06.2023.
Vekić osigurala drugo kolo Berlina, Martić ispala u prvom kolu parova
Foto: EPA

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica na WTA ljestvici slavila je s 2:0 u setovima. Martić je ispala u prvom kolu parova s Grkinjom Sakkari od češke kombinacije…

Hrvatska tenisačica Donna Vekić bez veće muke stigla je do drugog kola WTA turnira u Berlinu.

Igraj na WTA u Berlinu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom kolu ždrijeb je 23. tenisačicu svijeta spojio s 43. Ruskinjom Varvarom Gračevom, a naša najbolje rangirana tenisačica na WTA ljestvici slavila je s 2:0 u setovima 6:3, 6:2 u sat i 29 minuta igre. U prvom setu prijelomni trenutak napravila je kod servisa Ruskinje za 3:2 koji je osvojila, a onda izgubila je Gračeva servis i za set.

Najviše muke Ruskinja je zadala Vekić kod prva dva gema drugog seta. Vekić je imala servis za prvi gem, a Gračeva je propustila u njemu dvije break lopte. I u drugom je bila borba u kojoj je Gračeva izgubila servis nakon druge break lopte Vekić. Do kraja seta Gračeva je osvojila tek dva gema, a u posljednjem nakon dvije meč lopte Vekić je slavila i plasirala se u drugo kolo.

Tamo čeka bolju iz međa druge nositeljice turnira, treće tenisačice svijeta, Kazahstanke Elene Ribakine i 139. na WTA ljestvice Poline Kudermetove.

Meč u Berlinu danas je odigrala i Petra Martića koja je u prvom kolu ženskih parova s Grkinjom Marijom Sakkari ispala u prvom kolu od češke kombinacije Markete Vondrušove i Katerine Siniakove.

Čehinje su bile bolje s 2:1 u setovima 6:2, 2:6, 10:8.

Martić, 30. na WTA ljestvici, čeka još meč i u singlu, a u prvom kolu turnira igra s osmom nositeljicom i 11. na WTA ljestvici Ruskinjom Darijom Kasatkinom.

WTA Berlin, 1. kolo
Donna Vekić – Varvara Gračeva 6:3, 6:2

WTA Berlin, 1. kolo parovi
Martić/Sakkari – Siniakova/Vondrušova 2:6, 6:2, 10:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!