Košarka

Bilan ima novi klub, vraća se u Italiju

Krešimir Milić • ponedjeljak, 19.06.2023.
Bilan ima novi klub, vraća se u Italiju

Nakon grčke avanture hrvatskog košarkaša čeka ponovno talijanska. Klub je službeno potvrdio njegov transfer…

Grčki košarkaški klub Peristeri zaključio je sezonu trećim mjestom u glavnoj rundi, a onda i u borbi za treće mjesto u doigravanju. U polufinalnoj seriji namučili su Panathinaikos koji je slavio s 3:2 u seriji, a onda su u borbi za treće mjesto slavili 3:0 u seriji protiv PAOK-a.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Važnu ulogu imao je tu i hrvatski centar Miro Bilan koji se nakon dobre sezone u Grčkoj odlučio ponovno promijeniti sredinu. Bilan se vraća u Italiju, ali ovog puta ne u Sassari, već u Bresciju.

Klub je na službenim stranicama objavio da ponovno počinje njegova talijanska avantura, a o potpisanom ugovoru trebala bi trajati dvije godine. Prošle sezone bilježio je prosječno 12.6 poena i 8.3 skoka u ligi, te u doigravanju 11.9 poena i 9 skokova, a sad je prihvatio ponudu Brescie kojoj je prošle sezone doigravanje u talijanskoj ligi izmaknulo za jedno mjesto dok su osvojili Kup u finalu s Virtus Bolognom.

Bilan je karijeru započeo u rodnom Šibeniku, a nakon tri sezone od 2006. do 2009. preselio se prvi put u Grčku gdje je igrao za Olympias Patras. U sezoni 2010./11. vratio se u Hrvatsku i potpisao za Zadar, a nakon toga je igrao za Cedevitu šest sezona. Četiri puta je osvajao naslov prvaka Hrvatske te pet puta Kup Krešimira Ćosića. Igrao je još za francuske klubove Strasbourg i Asvel, te spomenuti Sassari i grčki Peristeri te ukrajinski Prometey.

S hrvatskom reprezentacijom igrao je na Eurobasketu 2015. i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!