Nogomet

Meksiko otpustio izbornika: 'Nered u donošenju odluka, nedostatak procesa'

Petar Jenjić • utorak, 20.06.2023.
Meksiko otpustio izbornika: 'Nered u donošenju odluka, nedostatak procesa'
Foto: EPA

Iz Meksičkog nogometnog saveza objavili su da je otpušten izbornik Diego Cocca. Na njegovo mjesto privremeno dolazi Jaime Lozano...

Meksički nogometni savez objavio je da je otpustio izbornika Diega Coccu iz seniorske reprezentacije nakon što je osvojila treće mjesto u sjevernoameričkoj inačici Lige nacija.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na njegovo mjesto stiže Jaime "Jimmy" Lozano koji će privrememno voditi ekipu. Cocca je izbornik bio od veljače, a otpušten je nakon omjera od tri pobjede, tri remija i jednog poraza.

Očekivanja od Meksika bila jako velika, ali to je palo u vodu nakon 3:0 poraza u polufinalu, a zatim minimalne pobjede protiv Paname za treće mjesto.

"Prošli tjedna otkrio sam mnoge nedostatke. Utakmica protiv SAD-a može se izgubiti, ali uvijek postoji rizik jer ovo je nogomet i sve može otići na bilo koju stranu. Ono što ne možemo prihvatiti je način na koji se to dogodilo", ističe predsjednik Saveza Juan Carlos Rodriguez pa nastavlja:

"Ova faza je manjkava zbog nereda u donošenju odluka, nedostatkom procesa, rigoroznosti i transparentnosti u imenovanjima te savršenim spojem loših navika koje vučemo dugi niz godina."

FOTO: EPA/Francisco Guasco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!