Nogomet

Rendulić: 'Šutalo ima sve, kad vidim da taraba Maguire košta 80 milijuna eura, dođe mi se smijati'

Petar Jenjić • utorak, 20.06.2023.
Rendulić: 'Šutalo ima sve, kad vidim da taraba Maguire košta 80 milijuna eura, dođe mi se smijati'
Foto: FaH

Krunoslav Rendulić osvrnuo se za Index na netom završenu Ligu nacija. Prokomentirao je i odlične nastupe Marcela Brozovića te Josipa Šutala koji ga je posebno oduševio...

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić komentirao je za Index nastup Hrvatske na završnici Lige nacija gdje je poražena u finalnoj utakmici od Španjolske.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Posebno ga je dojmio nastup Josipa Šutala na stoperskoj poziciji.

"Brozović je odigrao kao maratonac, a mislim da bi i oni pali u nesvijest nakon onoliko potrošnje, on je čudo od igrača. Jedan me ipak posebno oduševio Šutalo je odigrao doktorski. Nestvarna mirnoća, anticipacija, brzina, potez, ima sve. Kad vidim da ona taraba Harry Maguire košta 80 milijuna, dođe mi se smijati. Samo jedna Šutalova noga vrijedi više od njega i pola engleskih stopera. Da je Šutalo Englez, koštao bi barem 100 milijuna eura."

I nakon 1998. godine se mislilo da nikad neće biti blizu medalji.

"Znamo da su u panici svi što će biti kad Modrić ode, jasno je da iz ove perspektive to izgleda loše. Čini se da nemamo rješenje, no siguran sam da to nije tako. Poznata smo nogometna nacija, sjetimo se da smo i 1998. mislili da nećemo biti blizu medalje pa što se dogodilo. Srebro i bronca u četiri godine, Kovačić je sazrio, tu je Sučić, Majer će isto dobivati više prilika, tako da ne sumnjam da ćemo opet biti jaki na toj poziciji."

Drugačije se završnica vidjela u Hrvatskoj i Španjolskoj.

"Usporedimo li način na koji smo mi to sve u Hrvatskoj doživjeli i ponašali se prema završnici Lige nacija, očito je da je razlika ogromna. Španjolcima to nije bilo previše važno, a to su i pokazali njihovi mediji koji se nisu previše time bavili. Za razliku od nas koji smo se ponašali kao da je polufinale Svjetskog prvenstva, ali to je i očekivano. Skloniji smo euforiji, oni su bili trezveniji i objektivniji", kazao je između ostalog za Index trener Zrinjskog.

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!