Nogomet

Veliki kiks jako udaljio BiH od Eura, Srbija se spasila u sudačkoj nadoknadi kod Bugara

Branimir Korać • utorak, 20.06.2023.
Veliki kiks jako udaljio BiH od Eura, Srbija se spasila u sudačkoj nadoknadi kod Bugara
Foto: EPA

Odigrani su susreti četvrtog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a iznenađenja nije nedostajalo. Luksemburg je u Zenici šokirao BiH, Moldavija je preokretom svladala Poljsku, a Srbija je odigrala neodlučeno kod skromne Bugarske...

U skupini E bit će svega. Pokazalo je to i ovo kolo u kojem je Moldavija šokirala Poljsku i preokretom slavila s 3:2. Poljaci su vodili na poluvremenu 2:0 golovima Arkadiusza Milika i Roberta Lewandowskog, ali u nastavku susreta dogodio se veliki preokret.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Moldavija je uspjela upisati prvu pobjedu i to zahvaljujući golovima Iona Nicolaescua (dva) i Vladislava Babogla.

Albanija je odnijela sva tri boda s gostovanja kod Farskih Otoka. Plan je tako ispunjen i Albanija nije kiksala u ovom mini ciklusu u kojem je slavila protiv Moldavije i na ovom gostovanju.

Na odmoru je na semaforu bilo 1:1, povela je Albanija golom Nedima Bajramija nakon čega Sokol Cikalleshi nije realizirao kazneni udarac pa je Odmar Faero izjednačio na 1:1. U drugom dijelu Albanija ipak odlazi do pobjede golovima Kristjana Asllanija i Ernesta Mucija.

Norveška je napokon došla do prve pobjede. Ugostila je Cipar i slavila s 3:1 čime je napokon prekinula post u ovim kvalifikacijama.

Nije se dugo čekalo da Ciprani pokleknu, već u 12. minuti Ola Solbakken pogodio je za vodstvo, a u prvih 15 minuta drugog dijela Erling Haaland postigao je dva pogotka za 3:0. Ciprani su do kraja susreta samo smanjili na konačnih 3:1.

Slovaci su upisali očekivanu pobjedu u gostima kod Lihtenštajna, slavili su s minimalnih 1:0, a pobjeda je trebala biti i uvjerljivija. No bodovi su tu i Slovačka i dalje drži visoko drugo mjesto. Pobjedu joj je donio Denis Vavro golom ju sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

Ispred Slovaka jedino je Portugal koji je također minimalno slavio u gostima kod Islanda. Cristiano Ronaldo u 200. nastupu u dresu Portugala postigao je pobjednički pogodak u posljednjim trenucima susreta, a Islanđani su dvoboj zaključili s igračem manje nakon što je isključen Willumsson.

Veliko razočaranje je Bosna i Hercegovina koja je upisala novi kiks i to kod kuće protiv Luksemburga. Nakon novog poraza, stvarno je teško povjerovati da se BiH može vratiti u utrku za Europsko prvenstvo. Luksemburg su do pobjede vodili, nakon velikih pogrešaka Adriana Leona Barišića i Siniše Saničanina, Borges Sanchez i Danel Sinani. Luka Menalo igrao je od 72. minute, a Barišić je odigrao cijelu utakmicu.

Belgija je rutinski odradila gostovanje kod Estonije i upisala je pobjedu 3:0. Romelu Lukaku bio je strijelac dva puta, a Johan Bakayoko jedan.

Švedska je u problemima nakon što je upisala i drugi poraz u tri utakmice. Ovaj put u Beču protiv Austrije koja je slavila 2:0 golovima Baumgartnera

Srbija je hodala po rubu poraza na gostovanju kod skromne Bugarske. Domaćin je vodio golom Despodova s početka drugog dijela, a Srbija se od poraza spasila pogotkom Lazovića u 96. minuti susreta.

Mađarska je bez većih problema na svom travnjaku odradila posao protiv Litve slaveći s 2:0 golovima Barnabasa Barge i Rolanda Sallaija.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, četvrto kolo:
Moldavija - Poljska 3:2
Norveška - Cipar 3:1
Lihtenštajn - Slovačka 0:1
Estonija - Belgija 0:3
Island - Portugal 0:1
Bugarska - Srbija 1:1
Mađarska - Litva 2:0
Austrija - Švedska 2:0
Farski Otoci - Albanija 1:3
BiH - Luksemburg 0:2

FOTO: EPA/FEHIM DEMIR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!