Košarka

Jubilarni 30. naslov je blizu za Milano, ali i Bologna ima što za reći na svom parketu

Krešimir Milić • srijeda, 21.06.2023.
Jubilarni 30. naslov je blizu za Milano, ali i Bologna ima što za reći na svom parketu
Foto: EPA

U finalnoj seriji talijanskog prvenstva običaj je ove sezone da slave domaćini. Milano je s tri pobjede došao blizu naslova, a Bologna ima priliku izjednačiti seriju na svom parketu…

Samo jedna pobjeda dijeli Milano od jubilarnog 30. naslova prvaka Italije. S tri pobjede na domaćem parketu stigli su blizu osvajanja naslova.

Igraj na Virtus Bologna - Olimpia Milano na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Da bi dohvatili taj naslov sad moraju slaviti u gostima kod Virtus Bologne, a to im baš i ne ide u ovoj finalnoj seriji. Trenutno Olimpia Milano vodi s 3:2 u finalnoj seriji, a obje momčadi su u svakoj utakmici dosad koristile prednost domaćeg parketa.

Nije isključeno da se i večeras ponovi isto s obzirom na to da je razlika u kvaliteti gotovo neprimjetna. Sve utakmice bile su gotovo izjednačene, a Virtus je u jednoj slavio i nakon produžetaka na svom parketu.

Nijednima sezona u Euroligi nije bila bajna pa im prvenstvo dođe kao iskupljenje. Momčad Ettorea Messine bila je nešto bolja u Europi po rezultatima, ali ne i u omjeru s Virtusom.

U dvije europske utakmice Sergio Scariolo je nadmudrio kolegu iz Milana. Uz to Milano nijednom ove sezone nije slavio na gostovanju u Bologni, dok Virtus je u Milanu.

Možda je danas došlo vrijeme za prekidanje i toga pa Milano zakorači po novi naslov već danas.

Što su rekli?

Sergio Scariolo, trener Bologne: "Još je jedna utakmica, očito je svaka pobjeda u finalu bitna, sad ćemo vidjeti u Bologni i pokušati izboriti šestu."

Ettore Messina, trener Milana: "Svaka je momčad ista, kad vrhunski dečki igraju, onda su svi ostali u boljoj poziciji da pomognu. Inače je svima teže."

Mjesto, vrijeme

Segafredo Arena, Bologna, 20:30 sati

Nedostaju

Virtus Bologna: -

Olimpia Milano: -

Prethodni međusobni dvoboj

U petoj utakmici finalne serije talijanskog prvenstva slavili su košarkaši Milana 79:72. Sad su na pragu osvajanja lige.

Prognoza

Jedna pobjeda dijeli igrače Ettorea Messine od jubilarnog naslova. Nakon loših izvedbi u Euroligi ova utakmica im je prilika da se sve to zaboravi od ranije ove sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!