Košarka

Nema breaka, nema prvaka: Majstorica će odlučiti najboljeg u Italiji

Petar Jenjić • srijeda, 21.06.2023.
Nema breaka, nema prvaka: Majstorica će odlučiti najboljeg u Italiji
Foto: EPA

Virtus Bologna poravnala je finalnu seriju za naslov prvaka Italije protiv Armani Milana. Tako će gledati majstoricu u Milanu u borbi za titulu...

Šesta utakmica finala doigravanja za prvaka Italije nije donijela break. I šesti puta domaćin je upisao pobjedu, a večeras je to bila Virtus Bologna.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pred svojim navijačima slavila je rezultatom 85:66 i tako izjednačila na 3-3. Majstorica će se igrati u Milanu 23. lipnja, a hoće li Armani doći do 30. naslova ili Bologna do 17. titule, ostaje nam saznati.

Večeras ipak nije bilo toliko napeto do samog kraja, kao što je bio slučaj u prethodnim utakmicama. Drama je izostala prije svega zahvaljujući izvrsnoj domaćoj ekipi koja je, prije svega u završnih deset minuta, prelomila dvoboj u svoju korist.

Početkom druge četvrtine Virtus je preuzeo vodstvo i nije ga ispuštao. Do prve dvoznamenkaste prednosti stigao je početkom drugog poluvremena, a na ulasku zadnjih deset minuta vodio je sa 67:59. Posljednju dionicu otvorio je serijom 16:4 i prelomio susret.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Marco Belinelli s 14 koševa, dok su po 13 poena dodali Daniel Hackett i Isia Cordinier (pet skokova).

Po 11 koševa kod Armanija dodali su Johannes Voigtmann i Nicolo Melli (šest skokova).

Lega A, finale:
Virtus Bologna - Armani Milano 85:66

FOTO: EPA/FILIP SINGER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!