Rukomet

Hrvatski "pjeskaši" osvojili 5. mjesto na Europskim igrama: 'Važno je izvući pouke za buduća natjecanja'

HINA, Krešimir Milić • četvrtak, 22.06.2023.
Hrvatski "pjeskaši" osvojili 5. mjesto na Europskim igrama: 'Važno je izvući pouke za buduća natjecanja'
Foto: FaH

Europske igre u Poljskoj hrvatski rukometaši na pijesku zaključili su petim mjestom. Nakon poraza od Danske u četvrtfinalu ostvarili su dvije pobjede protiv Njemačke i Norveške…

Hrvatska muška reprezentacija u rukometu na pijesku osvojila je peto mjesto na Europskim igrama koje se održavaju u Poljskoj.

Nakon što je u srijedu u napetom četvrtfinalnom ogledu izgubila od Danske s 1:2 u setovima (22:25, 23:20 i 12:13), Hrvatska je u četvrtak ostvarila dvije pobjede protiv Njemačke i Norveške, te na koncu osvojila peto mjesto.

U prvom susretu dana hrvatska reprezentacija je pobijedila Njemačku s 2:0 (28:23, 31:26), a potom i Norvešku s 2:1 (29:22, 22:23, 7:4).

"Nakon neočekivanog poraza u četvrtfinalu od Danske, odradili smo sastanak i dogovorili smo se da idemo pobijediti sve utakmice do kraja i završiti natjecanje s tim jednim lošim setom koji nas je koštao polufinala. Njemačka je ozbiljna ekipa koju smo pobijedili već u grupi. Shvatili smo ih ozbiljno. U oba seta smo se držali dogovora, obrana je posebno bila na nivou u drugom setu i napad je zabijao sve", kazao je reprezentativac Nikola Finek koji je bio najefikasniji hrvatski igrač u susretu protiv Norveške.

"Onako kako su dečki odreagirali nakon jučerašnjeg četvrtfinala, to je primjer kako treba igrati. Žao mi je da nismo u borbi za medalje, prvenstveno zbog njih. Ipak na kraju smo sa svim pobjedama i samo jednim porazom pokazali kako nam je mjesto u gornjem domu europskog rukometa na pijesku. Loš dan se može dogoditi svima, no važno je izvući pouke za buduća natjecanja koja nam dolaze, a to su Svjetske igre na pijesku, Mediteranske igre na pijesku te Beach Handball Global Tour", dodao je izbornik Mladen Paradžik.

Foto: HINA/ HOO/ds

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!