Nogomet

Nijemci kiksali protiv Izraela, ostali bez pobjede s dva promašena jedanaesterca i igračem više

HINA, Krešimir Milić • četvrtak, 22.06.2023.
Nijemci kiksali protiv Izraela, ostali bez pobjede s dva promašena jedanaesterca i igračem više
Foto: EPA

Izrael je s igračem manje izvukao remi protiv aktualnih europskih prvaka. Nijemci su promašili dva jedanaesterca, a cijelo drugo poluvrijeme su imali igrača više…

Aktualni europski prvaci do 21 godine, Nijemci otvorili su Euro 2023. u Rumunjskoj i Gruziji odigravši 1:1 protiv Izraela u susretu u kojem su promašili dva jedanaesterca, te cijelo drugo poluvrijeme imali igrača više.

Igraj na U-21 Euro na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su aktualni europski prvaci u uzrastu do 21 godine Nijemci. Promašili su dva jedanaesterca, a cijelo drugo poluvrijeme imali su igrača više, no nisu uspjeli slomiti Izrael. Njemačka je već u trećoj minuti mogla do vodstva, no Youssoufa Moukoko nije realizirao kazneni udarac. Napadač Borussije Dortmund je pucao, ali je Daniel Peretz sjajno obranio njegov udarac.

Izrael je poveo u 20. minuti golom Dora Turgeman, no šest minuta kasnije izjednačio je Yann Aurel Bisseck.

Izrael je u posljednjim trenucima prvog dijela ostao s igračem manje nakon što je isključen Eden Kartsev. U nastavku susreta mlada momčad Elfa je dominirala, a u 80. minuti je dobila još jedan kazneni udarac. Pucao je , ali je izraelski vratar još jednom sjajno reagirao.

U drugom susretu iz ove skupine Engleska je golovima Jacoba Ramseya (47.) i Emilea Smitha Rowea (90.+4.) pobijedila Češku sa 2:0.

U prvom susretu iz D skupine Švicarska je pobijedila Norvešku sa 2:1, a u drugom ogledu večeras se sastaju Francuska i Italija.

Euro U-21
Njemačka - Izrael 1:1
Švicarska - Norveška 2:1
Engleska - Češka 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!