Nogomet

Marca: Saudijska Arabija odustaje od kandidature za Svjetsko prvenstvo 2030.

Krešimir Milić • četvrtak, 22.06.2023.
Marca: Saudijska Arabija odustaje od kandidature za Svjetsko prvenstvo 2030.
Foto: EPA

Španjolski list donosi senzacionalnu vijest kako je Saudijska Arabija povukla kandidaturu za Svjetsko prvenstvo. Priopćili su to prvo Grcima i Egipćanima s kojima su planirali organizirati najveće nogometno natjecanje…

Saudijska Arabija odustala je od kandidature za Svjetsko prvenstvo 2030. godine. Saudijski ministar vanjskih poslova, Faisal bin Farhan Al Saud, kontaktirao je u posljednjih nekoliko sati s partnerima iz Grčke i Egipta te ih obavijestio da konačno odustaju i da neće kandidirati za SP 2030. s obzirom na snagu projekta koji vodi španjolski savez zajedno s portugalskim.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što su detaljno proučili realne okvire mogućnosti, Saudijska Arabija je zaključila da je nemoguće prevladati kandidaturu Španjolske, Portugala i Maroka nakon što su shvatili posao koji su već obavili i prednost koju imaju u svim aspektima nakon godina ozbiljnog i ozbiljnog rada. Diskretna diplomatska strategija RFEF-a koju su osmislili Luis Rubiales te Fernando Gomes i Antonio Laranjo (Portugalski nogometni savez) ponovno se isplatila i kandidatura je ponovno ojačana, piše Marca.

Za sada je jedino južnoamerička kandidatura s Argentinom, Urugvajem, Čileom i Paragvajem potvrdila da se predstavlja kao suparnik interesima Španjolske. U rujnu 2024. znat će se pobjednik ove utrke.

Povlačenje Saudijaca, koji su planirali organizirati Svjetsko prvenstvo u suradnji s Grcima i Egipćanima, došlo je u trenutku kada tamošnja vlada i klubovi ulažu stotine milijuna eura u dovođenje nogometnih zvijezda poput Cristiana Ronalda, Karima Benzeme, Ngola Kantea i mnogih drugih kojima su slane višemilijunske ponude.

FOTO: EPA/Abir Sultan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!