Košarka

Očekivan tijek NBA drafta: Victor Wembanyama prvi izbor, blizanci ispisali povijest

Petar Jenjić • petak, 23.06.2023.
Očekivan tijek NBA drafta: Victor Wembanyama prvi izbor, blizanci ispisali povijest
Foto: EPA

Kao prvi izbor drafta za 2023. godinu izabran je talentirani Francuz Victor Wembanyama. Priliku uzeti talentiranog francuskog košarkaša iskoristili su San Antonio Spursi...

Priliku da biraju prvi na ovogodišnjem NBA draftu imali su San Antonio Spursi koji nikoga nisu iznenadili svojim izborom. Victor Wembanyama novi je igrač spomenute franšize i svoju će NBA karijeru započeti upravo u klubu gdje će ga voditi Gregg Popovich.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ne mogu to opisati, o tome sam sanjao jako dugo. Ovo je jedan od najboljih osjećaja u mom životu", rekao je gotovo 225 centimetara visoki Francuz kojeg mnogi nazivaju generacijskim talentom.

Kao drugi izbor biran je Brandon Miller, a njega su izabrali Charlotte Hornetsi koji možda nisu išli očekivanim putem i izabrali Scotta Hendersona. Njega su pak na trećem mjestu uzeli Portland Trail Blazersi.

Kao četvrti i peti izbor odabrani su braća blizanci Amen i Ausar Thompson koje su izabrali Houston Rocketsi odnosno Detroit Pistonsi. Tako su postali prva braća koja su na istom draftu birana među TOP pet pickova još od spajanja ABA-NBA 1976. godine.

Suigrač Wembanyame iz Boulogne-Levalloisa Bilal Coulibaly biran je kao sedmi izbor od Indiana Pacersa i odmah razmijenjen u Washinton Wizardse koji su Pacersima prepustili u zamjenu svoj osmi izbor Jaracea Walkera.

Dallas Mavericksi sudjelovali su u dvije razmjene. Prvo su svoj 10. pick Casona Wallacea prepustili Oklahoma Cityju s kojom su razmijenili 12. izbor Derecka Livelyja II. Kao 24. pick od Sacramento Kingsa uzeli su Oliviera-Maxencea Prospera.

U prvoj rundi nije izabran više nijedan europski košarkaš, a vrijedi izdvojiti da je iz Partizana kao 42. pick izabran Tristan Vukčević koji ide u Washinton Wizardse.

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSOIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!