Ostali sportovi

Lena Stojković potvrđuje status favoritkinje, borit će se za zlatno odličje u Krakovu

Branimir Korać, HINA • petak, 23.06.2023.
Lena Stojković potvrđuje status favoritkinje, borit će se za zlatno odličje u Krakovu

Dvostruka svjetska i europska prvakinja u tekvondou Splićanka Lena Stojković borit će se za još jedno zlatno odličje u večernjem dijelu programa prvog dana natjecanja na turniru Europskih igara u poljskom Krakovu.

Sjajna hrvatska reprezentativka je u prvom izlasku na tatami u kategoriji do 46 kg bila bolja od Mađarice Hanne Csaki u dvije runde (10:0, 14:6), da bi u četvrtfinalu svladala Britanku Phoenix Faith Goodman s 2:0 (4:1, 10:5) te tako osigurala borbu za novo odličje.

No, u skladu s njenim navikama u posljednje dvije godine, 21-godišnja članica splitskog Marjana, se nije tu zaustavila već je u polufinalu, ponovno u dvije runde (11:3, 17:7), nadmašila Cipranku Kyriaki Kouttouki i plasirala se u finale.

U petak je u Krakovu nastupilo još dvoje hrvatskih predstavnika. Osvajačica bronce s nedavnog Svjetskog prvenstva u Bakuu, 18-godišnja Bruna Duvančić, zaustavljena je u prvom nastupu na Europskim igrama u kategoriji do 49 kg. Bolja od nje u tri runde bila je 17-godišnja bosansko-hercegovačka reprezentativka Ada Avdagić koja je u napetoj borbi slavila s 2:1 (14:12, 1:13, 28:27).

Bez plasmana u polufinale ostao je i Josip Teskera, koji je bio prvi nositelj u kategoriji do 54 kg, a time je bio slobodan u prvom kolu. Šveđanin Ebrahim Marwan bio je njegov suparnik u četvrtfinalu. U izjednačenoj borbi švedski reprezentativac je slavio s 2:0 (6:3, 9:7) i plasirao se u polufinale.

FOTO: Marjan/Dalstaekwondo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!