Ostali sportovi

Lena Stojković donijela Hrvatskoj drugo zlato na Europskim igrama!

Branimir Korać, HINA • petak, 23.06.2023.
Lena Stojković donijela Hrvatskoj drugo zlato na Europskim igrama!

Četvrtog dana natjecanja na Europskim igrama u Poljskoj, Hrvatska je stigla do prvih medalja i to dva zlata.

Hrvatska tekvondašica Lena Stojković osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 46 kilograma, dok je nešto ranije hrvatski karataš Anđelo Kvesić osvojio zlatnu medalju u kategoriji iznad 84 kg.

Dvostruka svjetska i europska prvakinja u tekvondou Splićanka Lena Stojković nastavila je svoju dominaciju i na Europskim igrama u Krakovu.

U prvom izlasku na tatami u kategoriji do 46 kg bila je bolja od Mađarice Hanne Csaki u dvije runde (10:0, 14:6), da bi u četvrtfinalu svladala Britanku Phoenix Faith Goodman s 2:0 (4:1, 10:5) te tako osigurala borbu za novo odličje. U polufinalu je nadmašila Cipranku Kyriaki Kouttouki ponovno u dvije runde (11:3, 17:7), a potom je u finalu slavila protiv Talijanke Sofije Zampetti s 2:0 (17:4, 14:10).

Novi je to veliki uspjeh 21-godišnje članice splitskog Marjana koja je dvostruka svjetska (2023, 2022) i dvostruka europska prvakinja (2022, 2021).

Sjajan dan hrvatskog sporta u Poljskoj upotpunio je karataš Anđelo Kvesić osvojivši zlatnu medalju u kategoriji iznad 84 kg.

Europski prvak je u finalu pobijedio Turčina Fatiha Sena s 5:0. Bila je to njegova druga pobjeda protiv turskog borca nakon što ga je dobio u skupini sa 5:3.

Kvesić je na putu do prvog hrvatskog zlata u Poljskoj stigao s pet uvjerljivih pobjeda. U skupini je porazio Grka Michaila Tzanosa (4:1), potom Fatiha Sena s 5:3, dok Poljak Maciej Gebka nakon 30 sekundi više nije mogao nastaviti borbu i bio je prisiljen na predaju.

U polufinalu je Kvesić bio bolji i od Asimana Gurbanlija iz Azerbajdžana s 5:3, a zatim je u finalu još jednom porazio Sena.

FOTO: dalstaekwondo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!