Nogomet

Skočićevi izabranici do bodova moraju protiv najtežeg protivnika

Krešimir Milić • subota, 24.06.2023.
Skočićevi izabranici do bodova moraju protiv najtežeg protivnika
Foto: Pixsell

Nakon poraza od Ukrajine mlada hrvatska reprezentacija nema puno opcija ako želi ostvariti cilj. Pobjeda protiv Španjolske je potrebna da bi se ostvarili…

Posljednja i jedina prilika za popravni mladim Vatrenima je danas nakon poraza od Ukrajine u prvoj utakmici. I to neće biti nimalo lako, jer s druge strane je Španjolska koja u ovim kategorijama često dominira.

Igraj na Španjolska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

A takva je i na ovom prvenstvu što se vidjelo u utakmici protiv Rumunjske u kojoj su slavili s 3:0. Puno zabijaju, igraju napadački, a jaki su i u presingu. Sve su to karakteristike protivnika kojih je svjestan izbornik Dragan Skočić.

Nije baš idealna prilika za povratak prema cilju, ali je jedina i trebali bi pronaći način kako je iskoristiti. Cilj je otići nakon ovog Eura na Olimpijske igre, a trenutno se to čini miljama daleko.

Ukrajina je očitala lekciju iz koje se moglo dosta naučiti, a ako je nešto i naučeno vrijedilo bi danas primijeniti protiv Španjolske.

Prošlo prvenstvo igrali su naši mladi već s njima, a slavili su Španjolci u toj utakmici nakon produžetaka.

Što su rekli?

Denia, izbornik Španjolske: "Gledao sam Hrvatsku u pripremnoj utakmici protiv Engleske i jako su potentna momčad, solidna ekipa, fizički su snažni i dobro igraju. Neću govoriti o pojedincima, ali bit će teško. Hrvatska ima igrače iz Bundeslige i ostalih jakih liga."

Dragan Skočić, izbornik Hrvatske: "Sigurno da sam gledao i Španjolce. Dosta dobro poznajem njihov nogomet, njihovi igrači donose funkcionalno nešto drugo na terenu, a cijeli život sam blizak španjolskom nogometu. Kad smo trenirali, jedna od stvari bila je i priprema za Španjolce. Imamo spremno nekoliko varijanti."

Mjesto, vrijeme, sudac

Superbet Arena – Giulesti, Bukurešt, 20:45 sati

Sudac: Allard Lindhout

Nedostaju

Španjolska: -

Nizozemska: -

Prethodni međusobni dvoboj

Posljednji put su igrali na Euru prije dvije godine, a utakmica je otišla u produžetke nakon što je Stipe Biuk izborio jedanaesterac u zadnjim minutama pa ga realizirao Luka Ivanušec. Španjolska je na kraju zabila u produžetku i prošla u polufinale.

Prognoza

Skočićevi izabranici ako žele ostvariti cilj nemaju izbora u ovoj utakmici nego pobijediti. No, koliko je to realno vidjet ćemo danas.

Foto: Eduard Vinatoru/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!