Košarka

Francuskoj na putu prema novom finalu stoji Belgija koja se uzda u treću sreću

Krešimir Milić • subota, 24.06.2023.
Francuskoj na putu prema novom finalu stoji Belgija koja se uzda u treću sreću
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Francuska je na rubu ulaska u nevjerojatno šesto finale ženskog Eurobasketa. Belgija čeka svoje u trećem polufinalu zaredom…

Vjerojatno finale prije finala ako gledamo savršen skor koji imaju Belgija i Francuska. Impresivan turnir su odigrale ove dvije reprezentacije i sad očekuje borba za medalju.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Belgija se nada da će ovo biti treća sreća s obzirom da su izgubile prethodna dva polufinala, 2017. i na prošlom izdanju Eurobasketa. Francuska je s druge strane na rubu ulaska u nevjerojatno šesto uzastopno finale ako bude slavila protiv Belgije.

Bilo je osam susreta između ovih momčadi i Francuska je držala prednost sa šest pobjeda u usporedbi s dvije Belgije. U svakoj od tih šest utakmica, momčad koja je vodila na poluvremenu ostvarila je pobjedu.

Bit će danas zanimljiva i borba između Emme Meeesseman i Sandrine Grude. Messeeman je imala sjajan nastup u četvrtfinalu i upisala se u povijest s prvim triple-doubleom. S druge strane Gruda je u četvrtfinalu ubacila 18 poena, a uz to odigrala i sjajnu obranu.

Glavni forte u igri Blegijki je tranzicija, a ako je Francuska uspije zaustaviti mogla bi svoje osmo uzastopno polufinale pretvoriti u šesto finale.

Što su rekli?

Sandrine Gruda, francuski centar: "Protiv Belgije će naša obrana biti ključna. Jasno - jer je ova momčad vrlo kompletna. Imaju sjajnu početnu petorku i morat ćemo se spremni suočiti s jakim izazovom."

Mjesto, vrijeme

Dvorana Stožice, Ljubljana, 20:45 sati

Nedostaju

Belgija: -

Francuska: -

Prethodni međusobni dvoboj

Posljednji put kad su se susreli slavila je Francuska 76:69

Prognoza

Teško je predvidjeti konačan ishod s ove dvije sjajne reprezentacije.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!