Nogomet

Ante Vukušić: 'Najbliže sam povratku u HNL'

Krešimir Milić • subota, 24.06.2023.
Ante Vukušić: 'Najbliže sam povratku u HNL'
Foto: EPA

Nekadašnji napadač Hajduka prošle sezone igrao je za Kolubaru. Trenutno je u potrazi za novim klubom…

Nakon završene avanture u srpskoj Kolubari, 'sinjski dijamant' Ante Vukušić u razgovoru za Dalmatinski portal osvrnuo se na iskustva u tom klubu i igranju u srpskoj ligi.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Rekao sam i prije, imam dosta prijatelja iz Srbije i Crne Gore. Upoznao sam puno ljudi koji su mi pomogli. Kada sam bio u Rusiji Crnogorac i Srbin su mi spasili život. U Kolubari je stvarno bilo dobro s ljudske strane. Nemam nikome ništa zamjeriti. Svašta se događalo, ali kada se sve zbroji lijepa avanturica je iza mene. U drugom dijelu sezone imao sam opcija za otići, ali problem je bila odšteta. Na određeni način smo se 'zakačili', bilo je malih problemčića. Na kraju smo sve riješili normalnim razgovorom."

Kolubara je sezonu završila neslavno. Zbog sumnji u namještanje oduzelo im se devet bodova te su izbačeni iz lige.

"Sezona je završila tužno. Oduzimanje bodova, izbacivanje iz lige. Iz kluba su odlučili slučaj rješavati na Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausannei. Za sada je odluka suspendirana, vidjet ćemo kako će se na kraju to riješiti. Sporne su im dvije utakmice. Jednu sam igrao od početka, drugu sam ušao s klupe. Optužbe o namještanju su gluposti. Svi momci koje sam upoznao ovdje su pravi. Ne bi nitko radio protiv sebe i kluba. Garantiram da te optužbe nisu točne. Vrijeme će sve pokazati."

Otkrio je i kakvi su mu planovi za nastavak karijere.

"Nešto imam, cilj mi je ostati kući u Hrvatskoj. Imam ponuda za vani, ali me to ne zadovoljava. Najbliži sam tome da se vratim u HNL."

Foto: EPA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!