Nogomet

Potencijalni Dinamov protivnik lako slavio, Hrvati odigrali svih 90 minuta

Petar Jenjić • subota, 24.06.2023.
Potencijalni Dinamov protivnik lako slavio, Hrvati odigrali svih 90 minuta
Foto: Pixsell

Odigrane su dvije utakmice 13. kola kazahstanskog prvenstva. Potencijalni protivnik Dinama, Astana, na domaćem je terenu upisala pobjedu protiv Kaspij Aktaua...

Astana je kao kazahstanski prvak potencijalni protivnik Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a danas je u sklopu 13. kola njihovog prvenstva slavio na domaćem terenu protiv Kaspij Aktaua s 3:1.

Igraj na kazahstansko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S nova tri boda stigao je na ukupno 35, šest više od drugoplasiranog Ordabasyja, ali i s tri utakmice više, s obzirom da je nekoliko kola odigrao unaprijed.

Nakon prvog poluvremena Astana je vodila golovima Fabiena Ourege i Abata Aimbetova iz 19. i 21. minute. Gosti su smanjili iz penala preko Giorgija Pantsulaia u 54., da bi konačan rezultat postavio Mihail Gabišev 12 minuta kasnije.

U dresu domaće momčadi cijelu utakimcu odradili su hrvatski nogometaši Josip Čondrić i Marin Tomasov. Gosti ovim porazom ostaju na 12. mjestu s deset bodova, a iza njih samo su Maqtaaral i Aksu.

Domaću pobjedu upisao je i Kairat Almaty protiv Kizilžara, i to rezultatom 3:0. Dva pogotka postigao je Joao Paulo, a jedan je dodao Jan Trufanov. Za goste je Ivan Graf odigrao svih 90 minuta.

Premier liga, Kazahstan, 13. kolo:
Astana - Kaspij Aktau 3:1
Kairat Almaty - Kizilžar 3:0

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!