Nogomet

Meksikanci otvaraju Gold Cup protiv Hondurasa i daleko od idealnog raspoloženja

Branimir Korać • nedjelja, 25.06.2023.
Meksikanci otvaraju Gold Cup protiv Hondurasa i daleko od idealnog raspoloženja
Foto: EPA

Finalist prošlog izdanja Gold Cupa, Meksiko, nastup na ovogodišnjem izdanju otvara susretom protiv Hondurasa. Nakon loše uvertire Gold Cupu, Meksikanci traže pobjedu pod svaku cijenu...

Noćašnjim susretom između SAD-a i Jamajke počelo je novo izdanje CONCACAF Gold Cupa. Odmah se dogodilo iznenađenje, domaćin je s Jamajčanima odigrao samo 1:1 i tako ostao bez očekivane pobjede na startu.

Igraj na Meksiko - Honduras na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Večeras će u akciji biti glavni konkurent Amerikancima u borbi za titulu, barem na papiru, reprezentacija Meksika. Meksikanci otvaraju nastup na Gold Cupu susretom protiv Hondurasa u koji ulaze kao favoriti.

Prema najavama, Meksiko i Honduras odmah će imati izravnu borbu za prvo mjesto u skupini u kojoj se još nalazi reprezentacija Haitija te Katar koji nastupa izvan konkurencije. Inače, ovo nije prvi put da jedna od reprezentacija nastupa na Gold Cupu s pozivnicom, Katar je već nastupio 2021. godine i došao do polufinala. Ranije su igrali i Brazil, Kolumbija, Peru, Južna Koreja, Ekvador, Južna Afrika...

SAD i Meksiko najčešće su se susretali u finalima, čak sedam puta i upravo u prošla dva izdanja Amerikanci i Meksikanci borili su se za titulu, jednom su bolji bili Meksikanci, jednom Amerikanci.

Meksiko nije imao najbolju uvertiru u Gold Cup, prije njega imao je play-off CONCACAF Lige nacija gdje nije uspio doći do finala. U polufinalu je poražen 3:0 od SAD-a pa je u susretu za treće mjesto svladao Panamu s 1:0. To nije bilo dovoljno za ostanak Diega Cocce

Honduras nije uspio niti izboriti završnicu Lige nacija, u skupini je u utakmici odluke poražen 4:1 od Kanade i zauzeo je drugo mjesto.

Što su rekli

Orbelin Pineda, reprezentativac Meksika: "Vrlo je važno da vratimo samopouzdanje, u tome nam je pomogla ta utakmica protiv Paname. Imamo još uvijek puno posla, ali smo svjesni da imamo kvalitetu i moramo to početi pokazivati na terenu. Na Gold Cupu neće biti previše prostora za popravak, moramo od početka biti pravi."

Diego Vasquez, izbornik Hondurasa: "S projektom nastupa na Gold Cupu počeli smo prije godinu dana i skupili smo od tada devet ili deset utakmica. Dobri smo, dobro smo radili i napredujemo. Mislim da ćemo svi biti spremni, Luis Vega dobio je pravo na debi."

Mjesto, vrijeme, suci

Houston, NRG Stadium, 2:00

Sudac: Mario Escobar (Gvatemala)

Nedostaju

Meksiko: -

Honduras: -

Prošli međusobni dvoboj

Prije nešto više od godinu dana Meksiko i Honduras susreli su se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Meksikanci su u gostima slavili s 1:0 golom Edsona Alvareza.

Prognoza

Nakon kritika poslije poraza od SAD-a u Ligi nacija, Meksiko ima priliku za pravi odgovor. Mora već protiv Hondurasa pokazati svoju vrijednost.

FOTO: EPA/Francisco Guasco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!