Tenis

Vekić izgubila u finalu Berlina od Kvitove

Krešimir Milić • nedjelja, 25.06.2023.
Vekić izgubila u finalu Berlina od Kvitove
Foto: EPA

Dvostruka osvajačica Wimbledona bila je bolja od hrvatske tenisačice s 2-0 u setovima. Osvojila je svoj šesti naslov na travi pobjedom protiv Vekić…

Deveta tenisačica svijeta Petra Kvitova osvojila je svoj drugi naslov sezone nakon slavlja u finalu WTA turnira u Berlinu protiv hrvatske tenisačice Donne Vekić.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Čehinja je slavila protiv 23. na svijetu s 2-0 u setovima 6:2, 7:6 ostavivši Vekić bez osvojenog seta u sat i 43 minute igre na travi. S dva breaka u prvom setu skoro pa glatko je dobila Kvitova, a u drugom se mogla gledati izjednačena partija.

Imala je Vekić u tie-breaku set loptu, ali ju je propustila iskoristiti, a onda je Kvitova okrenula i stigla do slavlja za šesti naslov na travi za dvostruku osvajačicu Wimbledona.

Nešto ranije ove godine osvojila je Miami Open, što joj je drugi turnir ove godine, a Berlin joj je ukupno 31. naslov u karijeri. Među aktivnim igračicama samo Venus Williams ima više naslova, a ona ih je osvojila 49.

Vekić je do finala odigrala fantastično turnir izbacivši dvije top 10 igračice, u polufinalu Mariju Sakkari, šestu nositeljicu turnira, a ranije je slavila protiv Jelene Ribakine, druge nositeljice turnira.

WTA Berlin, finale
Petra Kvitova - Donna Vekić 6:2, 7:6

FOTO: EPA/ETTORE FERRARI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!