Ostali sportovi

Jelić će se na Europskim igrama boriti za broncu, za treće mjesto bore se Golubić i Arelić

HINA, Krešimir Milić • nedjelja, 25.06.2023.
Jelić će se na Europskim igrama boriti za broncu, za treće mjesto bore se Golubić i Arelić
Foto: FaH

Hrvatski taekwondo zasad ima dvije zlatne, srebro i broncu na Europskim igrama. Olimpijska prvakinja Jelić je u kategoriji do 67 kilograma izgubila u polufinalu od Srpkinje Aleksandre Perišić

Matea Jelić, Marko Golubić i Ivana Arelić borit će se za brončanu medalju na Europskim igrama u Krynici-Zdroju. Svo troje naših taekwondaša je izgubilo polufinalne dvoboje na Europskim igrama.

Olimpijska prvakinja Jelić je u kategoriji do 67 kilograma izgubila u polufinalu od Srpkinje Aleksandre Perišić s 1:2 u rundama. Kninjanka je dobila prvu rundu s 7:4, no Perišić, bivša svjetska doprvakinja i brončana s lanjskog europskog prvenstva, uspjela je preokrenuti u preostale dvije runde i ušla u finale. Matea je na putu do polufinala svladala Turkinju Ikru Kadir (2:0) i Nijemicu Vanesu Koerndl (2:1). Uzdanica splitskog Marjana će se boriti za broncu oko 19 sati s protivnicom koja prođe repesaž.

Arelić, članica Oriona iz Sesveta, u polufinalu je s 0:2 u rundama izgubila od Čehinje Petre Stalbove, aktualne europske doprvakinje. Prije toga je izbacila brončanu sa Svjetskog prvenstva davne 2013. godine iskusnu Nijemicu Annu Lenu Froeming (2:0) i svjetsku doprvakinuju iz 2022 Grkinju Theopolu Sarvanaki (2:0). Za 20-godišnju Arelić je ovo drugo veliko natjecanje nakon što je na SP u Bakuu ove godine dogurala do 3. kola.

Svjetski prvak Marko Golubić je u kategoriji 74 kg u polufinalu poražen od Nedžada Husića s uvjerljivih 2:0 u rundama – 13:1 i 10:4). Golubić je na putu do polufinala svladao Šveđanina Mohammeda Chehadea (2:0) i Turčina Muhameda Yildiza (2:1).

U kategoriji do 80 kg Matej Nikolić je izgubio u prvom kolu od predstavnika reprezentacije izbjeglica Kasda Mehdipourejada. Hrvatski taekwondo zasad ima dvije zlatne, srebro i broncu.

Foto: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!