Nogomet

Dvoboj dvije najbolje irske momčadi: Shamrock dočekuje Derry City

Petar Jenjić • ponedjeljak, 26.06.2023.
Dvoboj dvije najbolje irske momčadi: Shamrock dočekuje Derry City

Shamrock Roversi, trenutno vodeća momčad irskog prvenstva, na domaćem terenu večeras će igrati protiv Derry Cityja koji je na drugoj poziciji. Bit će im to četvrti međusobni dvoboj ove sezone...

Večeras je na rasporedu utakmica 25. kola irske Premier lige koja bi vrlo lako mogla usmjeriti tijek prvenstva po pitanju prvaka za ovu godinu, iako je ta završnica još uvijek daleko.

Igraj na Shamrock Rovers - Derry City na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naime, pred nama je dvoboj između vodećih Shamrock Roversa i drugoplasiranog Derry Cityja, a između njih su četiri boda razlike. Trenutno vodeća momčad lige ima 43 boda, a u posljednja četiri kola upisala je tri pobjede i jedna remi. Neriješen ishod bio je u prošlom kolu u gostima kod Bohemiansa.

To je svakako velik napreda u odnosu na dvoboje protiv Cork Cityja i Drogheda Uniteda u svibnju u kojima su upisana dva poraza. Posebno boli onaj od Corka, u utakmici koju su zaključili s tri crvena kartona i samo osam igrača na terenu. Međutim, trenutno su u sasvim ugodnoj situaciji po pitanju prve pozicije.

Shamrock će svog protivnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka saznati uskoro, s obzirom na to da čeka boljeg iz pretkvalifikacija u kojima igraju: Atletic D'Escaldes, Buducnost, Tre Penne i Breidablik. U akciji će biti i njihov protivnik koji igra kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Derry City dva puta je bio prvak države, no posljednji put sada već daleke 1997. godine. S obzirom na to da su igrali i u Superkupu, ovim momčadima će ovo biti četvrti međusobni dvoboj ove sezone. U posljednjem međusobnom susretu slavili su Roversi, a prethodna dva slavili su njihovi protivnici.

Nakon odličnih igara na početku sezone, Derry je zaredao s nekim lošijim utakmicama pa je u četiri od pet posljednjih kola upisao samo jednu pobjedu, prošli tjedan protiv Cork Cityja. Ti bodovi stigli su nakon dvotjedne stanke, hoće li uspjeti stvoriti pozitivan niz, ostaje nam saznati.

Što su rekli

Stephen Bradley, trener Shamrock Roversa: "Uvijek je najvažnija ona sljedeća utakmica. Kada izgubite tu glad da pobijedite prvu sljedeću, ovo okruženje nije za vas i igrači do razumiju. Kada izgubite vatru, pada vam standard, zanemaruju se sitni detalji i onda je možda vrijeme da napustite klub. Ovo je najbolja grupa koju sam imao kao cjelinu."

Ruaidhrí Higgins, trener Derry Cityja: "Pauza nam je bila došla u pravo vrijeme, momci su se odmorili, dobili tretmane i vratili svježi. Još imamo dosta utakmica ove sezone, imamo i Europu kojoj se veselimo, pa i Kup. Puno je toga, moramo stisnuti glave."

Mjesto, vrijeme, suci

Tallaght stadion, Dublin, 21:00

Sudac: Rob Hennessy

Nedostaju

Shamrock Rovers: Mannus, Cleary (ozljede)

Derry City: Boyce, Doherty (kartoni), Patching, McEleney (ozljede)

Zadnji susret

U prvom međusobnom dvoboju ove sezone, odigranom početkom svibnja, Roversi su slavili u gostima rezultatom 2:0. Strijelci su bili Richard Towell i Jack Byrne.

Prognoza

Uvijek kada se radi dvoboju dvije najbolje momčadi lige, teško je prognozirati rezultat, s obzirom na to da nijedan od tri znaka ne bi bio iznenađenje. Ipak, ako bismo morali pogađati, rekli bismo da će večeras na koncu slaviti domaćin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!