Košarka

Wembanyama preskače Svjetsko prvenstvo: 'Bilo bi nerazborito u smislu zdravlja'

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 26.06.2023.
Wembanyama preskače Svjetsko prvenstvo: 'Bilo bi nerazborito u smislu zdravlja'
Foto: EPA

Victor Wembanyama neće biti dio francuske košarkaške reprezentacije na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Istaknuo je da želi s Francuskom osvojiti što više naslova, ali da je u ovom trenutku potrebna žrtva...

Francuski košarkaš Victor Wembanyama, kojeg su na draftu izabrali San Antonio Spursi, najavio je da neće sudjelovati na Svjetskom prvenstvu 2023. s Francuskom.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"To ne bi bilo realno u smislu razvoja i nerazborito u smislu zdravlja", izjavio je 19-godišnji košarkaš.

Bivši igrač Metropolitansa 92 ovaj je izbor ocijenio i "neopozivim" i "frustrirajućim", istaknuvši da bi sudjelovanje na sljedećem Svjetskom prvenstvu, od 25. kolovoza do 10. rujna u Aziji, značilo ukupno "170 utakmica u dvije godine", uključujući nadolazeću sezonu i Olimpijske igre Pariz 2024.

"Nadam se da će ljudi razumjeti, francuska momčad je i dalje u središtu. Želim s njom osvojiti što više naslova, ali mislim da je to nužna žrtva", dodao je 2,24 m visoki Wembanyama, dva dana prije nego što će francuski izbornik Vincent Collet objaviti sastav za Svjetsko prvenstvo.

Svoj prvi nastup za reprezentaciju imao prošlog studenog protiv Litve (90-65), a prema njegovim riječima San Antonio Spursi nisu izvršili pritisak na njega da donese takvu odluku.

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSOIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani26.06.2023. u 18:59
    Pičkica
    Bogomdani