Rukomet

Timur Dibirov izabran u idealnu ekipu prošle sezone u izboru EHF-a

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.06.2023.
Timur Dibirov izabran u idealnu ekipu prošle sezone u izboru EHF-a
Foto: Damir Senčar/HINA

Na EHF-ovoj gala večeri izabrani su najbolji rukometaši i rukometašice u prošloj sezoni. Mjesto u idealnoj postavi našao je i igrač Zagreba Timur Dibirov...

Iako Zagreb prošle sezone nije uspio napraviti iskorak u Ligi prvaka i proći u nokaut fazu natjecanja, nastup Timura Dibirova nisu prošli nezapaženo i izabran je za najbolje lijevo krilo prošle sezone.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dibirov se našao u vrlo uglednom društvu s nizom velikih igrača koji su prošlu sezonu odradili na vrlo visokoj razini. Najbolji među njima bio je Simon Pytlick koji je odnio i titulu MVP-a sezone.

Pytlick je ujedno i najbolji lijevi vanjski, najbolji srednji je Luc Steins, desni vanjski Mathias Gidsel, desno krilo Hans Lindberg, pivot Ludovic Fabregas, vratar Niklas Landin, a najbolji obrambeni igrač je Thiagus Petrus.

Kod rukometašica titulu najbolje vratarke i MVP-a sezone odnijela je Katrine Lunde. Njoj u idealnoj postavi društvo prave Emma Friis na lijevom krilu, Cristina Neagu na lijevom vanjskom, Henny Reistad na srednjem vanjskom, Nora Mork i Ana Gros kao najbolji desni vanjski, Angela Malenstein najbolje desno krilo, Vilde Ingstad najbolji pivot te Kathrine Heindahl najbolji obrambeni igrač.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!