Tenis

Mektić i Pavić upisali važnu pobjedu na početku turnira u Eastbourneu

Mihaela Bradovski • utorak, 27.06.2023.
Mektić i Pavić upisali važnu pobjedu na početku turnira u Eastbourneu
Foto: EPA

Nikola Mektić i Mate Pavić upisali su vrijednu pobjedu na startu turnira u Eastbourneu. Uoči Wimbledona svladali su vrlo dobru kombinaciju Murray/Venus...

Nakon osvajanja turnira u Stuttgartu i ranog ispadanja u Queen'su, Nikola Mektić i Mate Pavić trebali su zvučnu pobjedu uoči Wimbledona kako bi podigli samopouzdanje. Ona je stigla u Eastbourneu protiv Jamieja Murraya i Michaela Venusa.

Igraj na mečeve parova u Eastbourneu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Britansko-novozelandska kombinacija još se traži na travi u ovoj godini, još uvijek je bez pobjede, ali nije baš niti imala sreće sa ždrijebom s obzirom da su joj u Eastbourneu protivnici bili Mektić i Pavić, a u Londonu Bopanna i Ebden.

U ovom dvoboju prvi set odlučen je u tie-breaku nakon što su parovi razmijenili breakove na ulasku u meč, a u 13. su igri Mektić i Pavić bili bolji sa 7:5.

Drugi set odlučen je jednim breakom, hrvatska kombinacija u trećem gemu došla je do 40:40 i odmah iskoristila priliku te povela s 2:1.

Pobjedom 7:6, 6:4, Mektić i Pavić izborili su drugo kolo gdje će igrati protiv Escobara i Nedovjesova ili Goranssona i McLachlana.

ATP Eastbourne, prvo kolo:
Nikola Mektić/Mate Pavić (Hrvatska, 4) - Jamie Murray/Michael Venus (Velika Britanija/Novi Zeland) 7:6(5), 6:4

FOTO: EPA/NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!