Rukomet

Neporaženi Mađari prepreka Hrvatskoj na putu do polufinala Svjetskog prvenstva

Petar Jenjić • četvrtak, 29.06.2023.
Neporaženi Mađari prepreka Hrvatskoj na putu do polufinala Svjetskog prvenstva

Pred nama je četvrtfinale Svjetskog prvenstva do 21 godine. Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će protiv vršnjaka Mađarske koji su još uvijek neporaženi na turniru...

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom utakmica je četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Za plasman među četiri najbolje reprezentacije igrat će protiv odlične Mađarske.

Igraj na Hrvatska - Mađarska U-21 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mladi hrvatski rukometaši natjecanje su otvorili vrijednom pobjedom protiv Francuske od 27:26 nakon čega je uslijedio remi protiv Poljske koja je izjednačila u zadnjim sekundama susreta 30:30. Skupina je zaključena visokom pobjedom protiv SAD-a sa 48:23.

Drugu fazu natjecanja otvorili su rutinskom pobjedom protiv Tunisa od 36:23 čime je potvrđen plasman u četvrtfinale. Bilo je ostalo samo pitanje s koje pozicije, a to će biti druga, s obzirom na to da je Njemačka slavila sa 31:29.

Mađari su odigrali odlično dosadašnji dio turnira koji su igrali u Grčkoj. U prvom kolu svladali su Argentinu s 30:22, nakon čega je uslijedila pobjeda protiv Norveške rezultatom 31:22, da bi u zadnjoj utakmici skupine bili bolji od Danske sa 33:28.

Drugi krug natjecanja otvoren je pobjedom protiv Bahreina rezultatom 27:21, a zatim i Švedske 29:26. Tako je Mađarska na istom prvenstvu dobila sve tri skandinavske reprezentacije čime se malo tko u svijetu rukometa može pohvaliti. Kada se sve zbroji i oduzme, pred Hrvatskom je jako težak zadatak.

Dodajmo i to da će pobjednik ovog dvoboja u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja između Islanda i Portugala.

Što su rekli

Dominik Kuzmanović, vratar Hrvatske: "To je samo malo dislociran prst, prebrodit ću to i biti na terenu protiv Mađarske, to je sigurno. Znamo da će nam biti teško, ali stvarno se nadam da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo pobijediti."

Andrija Nikolić, izbornik Hrvatske: "Nismo sve pokazali u prvom krugu. Mislim da sam uzeo ono najbolje što se moglo. U tom uzrastu nemamo puno osim Grubišića u Bahreinu i Obradovića i Svržnjaka koji su ozlijeđenu. Nažalost tu smo bez ljevaka, ali prilagodili smo igru. Radimo najbolje moguće."

Mjesto, vrijeme

Max-Schmeling-Halle, Berlin, 18:30 sati

Forma

Mađarska - Švedska 29:26
Mađarska - Bahrein 27:21
Mađarska - Danska 33:28
Norveška - Mađarska 22:31
Mađarska - Argentina 30:22

Hrvatska - Njemačka 29:31
Hrvatska - Tunis 36:23
Hrvatska - SAD 48:23
Poljska - Hrvatska 30:30
Francuska - Hrvatska 26:27

Zadnji susret

U ovoj selekciji Hrvatska i Mađarska susrele su se samo jednom. Bilo je to 2019. godine na Svjetskom prvenstvu kada su mladi hrvatski rukometaši slavili sa 37:32.

Prognoza

S obzirom na igru u skupini i ostvarene rezultate, Mađari su definitivno favoriti u današnjoj utakmici, ali poraz Hrvatske ipak nećemo prognozirati.

FOTO: HRS/kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!