Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti osvojili turnir u Crnoj Gori uvjerljivom pobjedom protiv domaćina

Mihaela Bradovski • petak, 30.06.2023.
Hrvatski vaterpolisti osvojili turnir u Crnoj Gori uvjerljivom pobjedom protiv domaćina
Foto: Mario Strmotić/HINA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je pobjedu i u drugom susretu turnira u Herceg Novom. Nakon pobjede protiv Francuske na startu, bila je bolja i od Crne Gore...

Unatoč zgusnutom rasporedu, Hrvatska Herceg Novi napušta kao pobjednik turnira. U srijedu je hrvatska reprezentacija odradila prijepodnevni trening u Gružu, autobusom doputovala do Herceg Novog i praktički odmah završila u bazenu jer je imala dvoboj prvog kola turnira protiv Francuske. Bez obzira na umor, u dramatičnoj završnici slavila je s 9:8.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

24 sata kasnije uslijedio je i drugi susret na turniru, ovoga puta protivnik je bio domaćin Crna Gora, no Hrvatska je još jednom bila uspješna te je upisala 13:9 pobjedu čime je osvojila prvo mjesto na ovom turniru.

Crnogorci su u tom susretu bili ravnopravni i rezultatski poravnati samo u prvoj dionici, nakon toga je Hrvatska preuzela rezultatsku kontrolu i vodstvo na svoju stranu te već sredinom druge četvrtine vodila 7:4 i do kraja susreta nije dopustila domaćinu da zaprijeti povratkom.

Najvišu prednost Hrvatska je imala polovicom posljednje dionice kada je vodila s visokih 13:7, a sve što je domaćin uspio napraviti do kraja susreta je smanjenje na minus četiri.

Najefikasniji u hrvatskom sastavu bio je Konstantin Harkov s četiri postignuta pogotka, po dva su dodali Luka Bukić i Ante Vukičević, a po jedan Marino Čagalj, Antonio Dužević, Franko Lazić, Marko Žuvela i Zvonimir Butić.

Hrvatska sada ima kraći odmor, a novo okupljanje je u nedjelju kada se putuje za Los Angeles na sparing pripreme sa SAD-om.

Pripremna utakmica:
Crna Gora - Hrvatska 9:13

FOTO: HINA/Mario Strmotić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!