Nogomet

Salvador i Kostarika više nemaju pravo na kiks, poraz može značiti oproštaj od četvrtfinala

Mihaela Bradovski • petak, 30.06.2023.
Salvador i Kostarika više nemaju pravo na kiks, poraz može značiti oproštaj od četvrtfinala
Foto: EPA

Gold Cup se nastavlja susretima drugog kola skupine C. Panama i Martinik susrest će se u prvom susretu dana, a nakon njih na travnjak izlaze Salvador i Kostarika...

Već je poznat prvi sudionik četvrtfinala Gold Cupa, riječ je o Meksiku koji će vrlo vjerojatno kao prvoplasirani iz skupine B proći dalje. To je bitno i za skupinu C u kojoj su večeras na rasporedu susreti drugog kola, a Meksikanci će u četvrtfinalu igrati protiv drugoplasiranog iz ove skupine.

Igraj na Salvador - Kostarika na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom kolu Panama i Martinik upisali su pobjede i mogu biti zadovoljni načinom na koji su ušli u ovo natjecanje. Isto ne mogu reći Salvador i Kostarika koji su s druge strane poraženi te su u situaciji da u međusobnom dvoboju više nemaju pravo na kiks.

Niti u slučaju pobjede u ovom susretu Kostarikanci i Salvadorci neće biti sigurni za nokaut fazu, ali barem će imati odluku u posljednjem kolu u svojim rukama. Posljednje kolo Kostarikancima donosi dvoboj protiv Martinika, a Salvador će igrati protiv Paname.

Veliki hendikep za Kostariku uoči ovog Gold Cupa je ozljeda Keylora Navasa koji ima rupturu aduktora i morat će mirovati još dva ili tri tjedna. Navas je godinama nosio reprezentaciju i bio glavni ključ njenih uspjeha te je njegovo neigranje svakako veliki udarac.

U prvom kolu Kostarikanci su igrali protiv Paname i imali su dosta problema. Poraženi su 1:2, a većim dijelom susreta bili su u podređenom položaju. Panama je zasluženo vodila 2:0, a Kostarikancima na kraju nije pomogao niti pritisak u završnim minutama. Uspjeli su smanjiti, ali ne i potpuno se vratiti.

Salvador je za prvog protivnika imao Martinik te je pokazao veliku dozu neefikasnosti. Bio je opasniji i stvorio je više prilika, ali je na kraju također poražen 1:2. Bit će zanimljivo vidjeti tko će se danas bolje nositi s pritiskom i bolje reagirati u ovom važnom dvoboju.

Što su rekli

Hugo Perez, izbornik Salvadora: "U svim reprezentacijama na svijetu ista je stvar. Nismo upisali pobjedu godinu dana i normalno je da su kritike prisutne. Moramo shvatiti zbog čega rezultat izostaje. Nakon poraza od Martinika, brojni samozvani eksperti su rekli da moram otići, ali i tu utakmicu treba dobro proanalizirati. Ne znam kakva je situacija sa Suarezom i zašto ga kritiziraju, ali taj čovjek ih je odveo na Svjetsko prvenstvo."

Luis Suarez, izbornik Kostarike: "Moramo se dobro postaviti i znati se nositi sa situacijom u kojoj se nalazimo. Znamo što nam je činiti, moramo biti čvrsti, kompaktni, ali i napraviti puno više u fazi napada. Sve što se događa oko reprezentacije i sve te priče jednostavno me ne zanimaju. Moj je posao ostvariti rezultat, fokusiran sam na trening i na pripremu za svaku utakmicu.

Mjesto, vrijeme, suci

Harrison, Red Bull Arena, 2:30

Sudac: César Arturo Ramos (Meksiko)

Nedostaju

Salvador: -

Kostarika: -

Prošli međusobni dvoboj

Salvador i Kostarika prošli put su bili na suprotnim stranama prije godinu i pol kada su se sastali u trećoj fazi CONCACAF kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Kostarika je u gostima slavila 2:1 golovima Anthonyja Contrerasa i Joela Campbella. Jedini pogodak za Salvador postigao je Cristian Gil.

Prognoza

Kostarika je favorit na papiru i u ovaj susret ulazi bliža pobjedi. Salvador ju je posljednji put svladao još 2009. godine nakon čega je krenulo razdoblje dominacije Kostarikanaca.

FOTO: EPA/JEFFREY ARGUEDAS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!