Tenis

Održan ždrijeb Wimbledona: Hrvati na startu imaju prolazne protivnike

Mihaela Bradovski • petak, 30.06.2023.
Održan ždrijeb Wimbledona: Hrvati na startu imaju prolazne protivnike
Foto: EPA

Održan je ždrijeb Wimbledona u kojem Hrvatska ima po dva predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji kod tenisača i tenisačica. Prvi protivnici svakako su prolazni...

Hrvatski predstavnici na Wimbledonu mogu biti zadovoljni ždrijebom, prvi protivnici nisu jednostavni, ali su za svakog od njih prolazni. U svakom slučaju mogli su proći i lošije.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Borna Ćorić nastup otvara susretom protiv argentinskog zemljaša Guida Pelle koji bez obzira na Borninu formu, ne bi smio predstavljati problem. Drugo kolo donosi također protivnika s kojim se može igrati, nekog od Francuza, Benjamina Bonzija ili Harolda Mayota.

Borna Gojo prvi put u karijeri ima izravan ulaz u glavni ždrijeb, a krenut će protiv njemačkog kvalifikanta Maximiliana Marterera. Ukoliko prođe dalje, čeka ga puno teži posao, igrat će protiv Filipa Krajinovića ili Felixa Auger-Aliassimea.

Spomenimo da Carlos Alcaraz i Novak Đoković nisu dobili teške prepreke na startu, Alcaraz kreće protiv Jeremyja Chardyja, a Đoković protiv Pedra Cachina.

Kod tenisačica u glavnom su ždrijebu Petra Martić i Donna Vekić. Martić je postavljena za 30. nositeljicu, a Vekić je 20.

Donna otvara nastup protiv Kineskinje Shuai Zhang, a pobjednica tog meča igrat će protiv Sloane Stephens ili Rebecce Peterson.

Martić pak kreće protiv opasne mlade Čehinje Linde Fruhvirtove, a drugo kolo donosi Harriet Dart ili Diane Parry. Ako prođe do trećeg kola, igrala bi protiv Ige Swiatek.

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!