Nogomet

Panama izborila prolaz u četvrtfinale Gold Cupa, Kostarika ima još jednu šansu

Branimir Korać • subota, 01.07.2023.
Panama izborila prolaz u četvrtfinale Gold Cupa, Kostarika ima još jednu šansu
Foto: EPA

Odigrani su susreti drugog kola Gold Cupa u skupini C gdje su reprezentativci Paname pobjedom protiv Martinika izborili mjesto u četvrtfinalu...

Panama je još jedan četvrtfinalist Gold Cupa, a za preostalo mjesto iz te skupine borit će se u posljednjem kolu Martinik, Kostarika i Salvador.

Igraj na utakmice Gold Cupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Panamci su upisali pobjede protiv Kostarike u prvom i Martinika u drugom kolu što je dovoljno da na ljestvici pobjegnu konkurenciji i osiguraju jedno od prva dva mjesta.

Protiv Martinika je slavila 2:1 golovima Josea Fajarda i Michaela Murilla koji su u drugom poluvremenu slomili otpor Martinika i odveli Panamu do prednosti.

Martinik je u završnici susreta samo smanjio na konačnih 2:1 golom Karla Fabiena, ali vremena za povratak nije bilo.

U drugom susretu Salvador i Kostarika tražili su prvu pobjedu, ali su odigrali bez pogodaka. Oba izbornika su pod pritiskom zbog loših rezultata i ako ne prođu dalje, slijedi im gotovo sigurno otkaz.

Bio je to dosta izjednačen dvoboj u kojem je Kostarika bila za nijansu bolja, ali nije konkretizirala neke od prilika i ostalo je 0:0.

U posljednjem kolu Kostarika mora do pobjede protiv Martinika, ali i Salvador protiv Paname te se nadati boljoj gol razlici u tom slučaju.

Gold Cup, skupina C, drugo kolo:
Martinik - Panama 1:2
Salvador - Kostarika 0:0

FOTO: EPA/Eliecer Aizprua Banfield

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!