Rukomet

Mladi hrvatski rukometaši s Portugalom otvaraju borbu za plasman od petog do osmog mjesta

Branimir Korać • subota, 01.07.2023.
Mladi hrvatski rukometaši s Portugalom otvaraju borbu za plasman od petog do osmog mjesta

Mlada hrvatska rukometna reprezentacija nije uspjela ući u borbu za odličja na Svjetskom prvenstvu. Danas igra susret za plasman od petog do osmog mjesta, a protivnik je Portugal...

Nakon odličnih nastupa u grupnoj fazi, Hrvatska nije uspjela u četvrtfinalu nadjačati Mađarsku i proći u polufinale Svjetskog prvenstva te borbu za odličja. Mađari su bolje odradili završnicu susreta i upisali su pobjedu.

Igraj na utakmice SP-a U-21 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska u tom polufinalu nije bila favorit, u najmanju ruku bio je to izjednačen dvoboj u kojem je bilo sve moguće, 50 minuta tako je i bilo, a onda je uslijedila velika serija Mađara i pobjeda.

Hrvatska je tijekom susreta imala lošijih faza, ali uspjela se vraćati, međutim ta crna rupa na kraju je došla kasno i Mađari su u konačnici slavili.

Dojam u većem dijelu dosad odigranog Svjetskog prvenstva bio je dobar, Hrvatska je imala vrlo kvalitetnih trenutaka, ali ostat će dojam kako se uz malo više koncentracije moglo napraviti nešto više. Naravno, nije pomogla ozljeda Mateja Vulete za kojeg je Prvenstvo završeno.

Portugal je vrlo neugodan protivnik i priča o jako dobrom radu s mlađim kategorijama u Portugalu više nije nikakva novost. I ovo je dobra generacija, bez obzira što nije prošla u polufinale.

Portugalci su u četvrtfinalu za protivnika imali reprezentaciju Islanda koji ga je svladao s 32:28. Bio je to drugi poraz Portugala u nizu nakon što su ga svladali Farski Otoci u posljednjem nastupu u skupini.

Što su rekli

Carlos Martingo, izbornik Portugala: "Bez obzira na poraz od Islanda, znamo da smo odigrali jako dobru utakmicu. Moji igrači dali su sve od sebe, mogli smo i za nijansu bolje, ali moramo biti zadovoljni i nastaviti put na Svjetskom prvenstvu tamo gdje se trenutno nalazimo."

Mjesto, vrijeme

Berlin, Max-Schmeling-Halle, 12:30

Nedostaju

Hrvatska: Matej Vuleta (ozljeda)

Portugal: -

Prošli međusobni dvoboj

Hrvatska i Portugal prošli put su se sastali u dobnom uzrastu do 21 godine na Svjetskom prvenstvu 2019. kada su igrali u polufinalu, a Hrvatska je upisala pobjedu 31:28. Generacija je to Jaganjca, Martinović, Šarca, Srne...

Prognoza

Hrvatska i Portugal su podjednake kvalitete, Hrvatska je jača na vratarskim pozicijama i nadamo se da bi to mogla biti prevaga.

FOTO: RK Nexe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!