Nogomet

Švicarci se provukli u četvrtfinale, sada ih čeka snažna Španjolska

Branimir Korać • subota, 01.07.2023.
Švicarci se provukli u četvrtfinale, sada ih čeka snažna Španjolska
Foto: EPA

Hrvatska je u skupini Europskog prvenstva do 21 godine osjetila snagu Španjolske, a danas će je osjetiti i Švicarci. Švicarska je do nokaut faze došla kroz ušicu igle i čeka je jako težak posao...

Španjolska i Švicarska dat će drugog sudionika polufinala Europskog prvenstva. Španjolci su u četvrtfinale prošli kao prvoplasirani u skupini u kojoj su igrali Hrvatska, Ukrajina i Rumunjska, a Švicarska je bila druga u skupini s Francuskom, Italijom i Norveškom.

Igraj na EP U-21 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako je u prva dva kola upisala pobjede protiv Rumunjske i Hrvatske, Španjolska nije imala lagan put do prvog mjesta. U trećem kolu je s jednako tako stopostotnom Ukrajinom remizirala 2:2.

Ukrajinci su poveli u zadnjih deset minuta i činilo se da idu prema prvom mjestu te da Španjolsku guraju na Francusku, ali u 90. minuti Abel Ruiz izjednačio je na 2:2. U tom susretu Španjolci su nastupili s drugom postavom, izbornik Santi Denia napravio je čak deset izmjena u odnosu na dvoboj protiv Hrvatske.

Danas možemo očekivati Španjolsku u punoj snazi i to znatno svježiju nego što je to Švicarska koja je prolazila pravu dramu u posljednjem kolu.

Švicarska je u posljednjem kolu poražena od Francuske s 4:1, ali se u drugom susretu između Norveške i Italije dogodio jedini rasplet koji je odgovarao Švicarcima u tom trenutku. Taj meč okončan je 1:1 i Švicarska je na gol razliku prošla dalje.

U grupnoj fazi Švicarci su upisali samo jednu pobjedu i to protiv Norveške u prvom kolu s 2:1, a nakon toga je izgubila 3:2 od Italije i 4:1 od Francuske.

Što su rekli

Santi Denia, izbornik Španjolske: "Moramo nastaviti napredovati i moramo biti i dalje strpljivi s loptom. Da bi prošli dalje preko Švicarske, morat ćemo odigrati odličnu utakmicu. Prvi cilj smo ostvarili, izborili smo četvrtfinale, a usput smo i odmorili igrače."

Dan Ndoye, napadač Švicarske: "Znamo koliko smo kvalitetni i znamo da možemo bolje nego što smo odigrali na kraju. Moramo izbjeći smiješne pogreške koje smo radili u protekla dva susreta."

Mjesto, vrijeme, suci

Bukurešt, Superbet Arena - Giulesti, 21:00

Sudac: Erik Lambrechts (Belgija)

Nedostaju

Španjolska: -

Švicarska: -

Prošli međusobni dvoboj

Odigrali su Španjolci i Švicarci ove godine već jednu prijateljsku utakmicu, a ona je okončana pobjedom Španjolaca 3:2. Rodrigo Riquelme bio je dvostruki strijelac, a jedan gol dodao je Rodri. Kod poraženih Ndoye i Kastriot Imeri bili su strijelci.

Prognoza

Španjolci su favoriti u ovom susretu i očekuje se njihova pobjeda. Švicarska se jedva provukla u nokaut fazu i ovdje bi trebao biti njen kraj.

FOTO: EPA/ROBERT GHEMENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!