Rukomet

Hrvatski rukometaši do 21 godine borit će se za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu

Branimir Korać • subota, 01.07.2023.
Hrvatski rukometaši do 21 godine borit će se za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija do 21 godine u utakmici za plasman od petog do osmog mjesta poraženi su od Portugala s 36:32. Slijedi im borba za sedmo mjesto protiv Farskih Otoka...

Bez ozlijeđenih Vulete i Komljenovića, Hrvatska je upisala poraz u susretu za plasman od petog do osmog mjesta na Svjetskom prvenstvu. Portugalci su slavili s 36:32.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Presudila je prva polovica drugog poluvremena gdje je Hrvatska ušla u zaostatak iz kojeg se do kraja susreta nije uspjela izvući.

Portugalci su bolje otvorili susret i poveli sa 6:3, ali hrvatska je imala odgovor i napravila je preokret te povela s 11:9. Do kraja prvog dijela Portugal se uspio vratiti i izjednačiti na 17:17.

U 34. minuti Hrvatska je imala vodstvo 20:18, no nakon toga dolazi do crne rupe u kojoj Nikolićevi izabranici imaju velikih problema na obje strane parketa, Portugal radi seriju čak 8:1 i lomi susret na svoju stranu.

S dva vezana gola Ivana Barbića Hrvatska je u 57. minuti došla na 30:32, ali Portugalci serijom 3:1 ubijaju Hrvatima svaku nadu.

Najefikasniji kod Hrvatske bio je Barbić s osam golova, a po pet su dodali Noa Zubac i Petar Lulić. Kod pobjednika Vasco Costa postigao je devet golova.

SP U-21, od 5. do 8. mjesta:
Hrvatska - Portugal 32:36

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!