Tenis

Svi hrvatski predstavnici u akciji već prvog dana singla u Wimbledonu

Mihaela Bradovski • subota, 01.07.2023.
Svi hrvatski predstavnici u akciji već prvog dana singla u Wimbledonu
Foto: EPA

Prvi dan Wimbledona bit će ujedno i bogat nastupima hrvatskih predstavnika. Svo četvero hrvatskih predstavnika u singlu bit će u akciji već prvog dana turnira...

U ponedjeljak će s nastupom u Londonu krenuti glavni hrvatski adut u muškoj konkurenciji Borna Ćorić koji će igrati na terenu broj 14 i to četvrti meč dana. Njemu je protivnik Argentinac Guido Pella.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ispred Ćorića i Pelle bit će odigran meč muškog dijela ždrijeba između Lorenza Musettija i Juana Pabla Varillasa te dva ženska meča, Kateryne Baindl i Leylah Fernandez te Elise Mertens i Viktorije Hrunčakove.

Borna Gojo igra protiv Nijemca Maximiliana Marterera, a oni će se susresti na terenu broj pet nakon što svoj meč odrade Barbora Strycova i Marina Zanevska.

Donna Vekić mogla bi se načekati da dođe na red za svoj meč protiv Shuai Zhang. Njih dvije igrat će četvrti meč dana na terenu broj 12 na kojem će prije njih igrati Diana Parry i Harriet Dart pa Michael Mmoh i Felix Auger-Aliassime i onda Denis Shapovalov i Radu Albot.

Petra Martić bit će prva u akciji, ona će na terenu broj 16 prva odraditi svoj meč protiv neugodne mlade Čehinje Linde Fruhvirtove.

Raspored nastupa Hrvata:
Borna Ćorić - Guido Pella (četvrti meč dana na terenu broj 14)
Borna Gojo - Maximilian Marterer (drugi meč dana na terenu broj pet)
Donna Vekić - Shuai Zhang (četvrti meč dana na terenu broj 12)
Petra Martić - Linda Fruhvirtova (prvi meč dana na terenu broj 16)

FOTO: EPA/FILIP SINGER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!