Tenis

Borna Gojo u prvom nastupu na Wimbledonu protiv Nijemac

Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.07.2023.
Borna Gojo u prvom nastupu na Wimbledonu protiv Nijemac

U prvom kolu Wimbledona, po prvi put u karijeri, nastupa Borna Gojo koji će danas igrati protiv njemačkog predstavnika Maximiliana Marterera. Trenutno 170. tenisač svijeta do glavnog je ždrijeba stigao kroz kvalifikacije...

Na teren će u All England Clubu danas i Borna Gojo koji igra protiv Nijemca Maximiliana Marterera, a oni će igrati na terenu broj pet nakon što svoj meč odrade Barbora Strycova i Marina Zanevska.

Igraj na Gojo - Marterer na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatskom tenisaču, koji je na startu ovog tjedna pao na ATP ljestvici za jedno mjesto i sada je 112. na svijetu, ovo će biti prvi nastup u glavnom ždrijebu Wimbledona koji je izborio direktno. To nije mogao i njegov protivnik.

Marterer je za ulazak u glavni ždrijeb, kao 170. tenisač svijeta, morao igrati kvalifikacije. Započeo ih je pobjedom u tri seta protiv Talijana Luciana Darderija (5:7, 6:1, 6:1), nakon čega je u dva seta, bez većih problema bio bolji od Gauthiera Onclina s dva puta po 6:2.

Posljednja runda kvalifikacija donijela mu je i najveći izazov, a to je Mađar Fabian Marozsan. Nijemac je dobio prva dva seta sa 7:5, 6:4, nakon čega mu je protivnik uzvratio sa 7:6, 7:5. U odlučujućem set, tek u 12. gemu, Marterer je uspio slomiti protivnika i izboriti glavni ždrijeb.

Gojo ima jednu Grand Slam pobjedu u karijeri, a do nje je došao prošle godine na Roland-Garrosu kada je u pet setova (tri tie-breaka) svladao Talijana Alessandra Giannessija, nakon čega je u četiri seta poražen od Srbina Filipa Krajinovića.

S druge strane, 28-godišnji Marterer prije pet godina bio je i 45. na ATP ljestvici i nije mu stran ulazak u drugi tjedan nekog Grand Slama. To je ostvario na Roland-Garrosu 2018. kada je ušao u osminu finala. Međutim, na Wimbledonu nikada nije došao dalje od drugog kola, a to je ostvario prošle godine.

Mjesto, vrijeme

All England Club, London, iza 13:15

Forma

Maximilian Marterer - Fabian Marozsan 7:5, 6:4, 6:7, 5:7, 7:5
Maximilian Marterer - Gauthier Onclin 6:2, 6:2
Maximilian Marterer - Luciano Darderi 5:7, 6:1, 6:1
Aslan Karacev - Maximilian Marterer 4:6, 6:3, 7:5
Jozef Kovalik - Maximilian Marterer 3:6, 6:2, 7:6

Luca van Assche - Borna Gojo 6:4, 7:6
Borna Gojo - Viktor Durasovic 6:4, 6:3
Daniel Altmaier - Borna Gojo 7:6, 6:3
Lorenzo Musetti - Borna Gojo 7:6, 6:3
Borna Gojo - Anoine Bellier 5:7, 7:6, 6:4

Zadnji susret

Ova dvojica tenisača do sada se nikada ranije nisu susretala. U zadnjih mjesec dana Gojo je dva puta igrao protiv nekog njemačkog protivnika te upisao po jednu pobjedu i poraz. Svladao je Matsa Rosenkranza, a izgubio od Daniela Altmaiera.

Prognoza

Marterer je u boljoj formi, u Londonu je već neko vrijeme. Isto tako odigrao je i jedan iscrpljujući meč, ali s obzirom na to da je bio prije pet dana, imao je sasvim dovoljno vremena za odmor. Granica gemova je 42.5, tako da za danas prognoziramo više od toga.

FOTO: Mario Čužić/HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!