Nogomet

Panama već osigurala četvrtfinale, Salvador se još uvijek nada čudu

Branimir Korać • utorak, 04.07.2023.
Panama već osigurala četvrtfinale, Salvador se još uvijek nada čudu
Foto: EPA

U posljednjem kolu skupine C Gold Cupa Panama u Houstonu igra protiv Salvadora. Panama je već osigurala prolaz u četvrtfinale, a Salvadoru ostaje nada da može napraviti isto...

Panama je svoj dio posla odradila i mirno dočekuje posljednje kolo u skupini. Iza nje su dva kola u kojima je upisala pobjedu i riješila pitanje prolaza i prije nego je stiglo treće, posljednje kolo grupne faze.

Igraj na Panama - Salvador na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I po samoj kvaliteti momčadi Panama je ovdje u prednosti, ali motivacija bi trebala biti na strani Salvadora kojem je ovo utakmica biti ili ne biti, nema pravo na ništa drugo osim pobjede ako želi proći u četvrtfinale.

To su želje Salvadora, a realnost je nešto što mu ipak predstavlja problem. Naime u prva dva kola osvojio je samo jedan bod, a sada bi trebao svladati lidera koji je dosad izgledao najbolje u ovoj skupini.

Osim toga Salvador je u očajnom nizu, već više od godinu dana ne zna za pobjedu, u zadnjih deset utakmica upisao je četiri remija i šest poraza te je gotovo sigurno da će aktualni stručni stožer završiti s poslom nakon Gold Cupa, osim ako se ne dogodi nekakvo čudo.

No, pitanje je koliko je ono realno, Salvador jednostavno ne izgleda dobro i ne može biti optimist uoči ovog dvoboja.

Panami treba bod da u svakom slučaju osigura prvo mjesto iako je ona u dobroj situaciji jer ima tri boda prednosti i nadmoćnu gol razliku.

Što su rekli

Thomas Christiansen, izbornik Paname: "Bez obzira na promjene koje ćemo napraviti, želim najbolju verziju Paname kao i u svakom susretu. Ne želim da se bilo tko opusti, svi koji budu na travnjaku moraju ostaviti i zadnji atom snage. Svaka utakmica ima ogroman značaj."

Hugo Perez, izbornik Salvadora: "Ne treniramo da bi pogađali vratnice nego da bi postizali golove. Nedostaje nam mirnoće u završnici i nadamo se da će i to ostati iza nad. Trebamo pobjedu pod svaku cijenu i sve ćemo napraviti da do nje i dođemo. Ne volim riječ pritisak, svaka momčad se mora znati izboriti s tim."

Mjesto, vrijeme

Houston, Shell Energy Stadium, 2:30

Nedostaju

Panama: -

Salvador: -

Prošli međusobni dvoboj

Jedna od posljednjih pobjeda Salvadora je upravo ona protiv Paname. Dogodilo se to 1. svibnja prošle godine kada je Salvador u prijateljskoj utakmici slavio s 3:2 golovima Tamacasa, Gila i Henriqueza nakon što je Panama povela 2:0 golovima Londona i Peralte.

Prognoza

Bodovi su potrebniji Salvadoru, ali u ovom trenutku Panama izgleda kao opasniji i bolji protivnik.

FOTO: EPA/Eliecer Aizprua Banfield

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!