Nogomet

Izravna borba za četvrtfinale Gold Cupa: Kostarika i Martinik na sve ili ništa

Branimir Korać • utorak, 04.07.2023.
Izravna borba za četvrtfinale Gold Cupa: Kostarika i Martinik na sve ili ništa
Foto: EPA

Uz dvoboj između Paname i Salvadora, na rasporedu je i drugi susret trećeg kola u skupini C. Kostarika i Martinik izravno se bore za mjesto u četvrtfinalu...

Panama je već osigurala prolaz u četvrtfinale Gold Cupa, danas odrađuje posao protiv Salvadora koji se još nada u prolaz. Međutim Salvador ne ovisi samo o sebi, on ovisi i o tome kako će završiti drugi dvoboj u skupini između Martinika i Kostarike.

Igraj na Kostarika - Martinik na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pobjeda Martinika rješava baš sve dvojbe i Martinik se pridružuje Panami u četvrtfinalu te ostavlja i Salvador i Kostariku bez šanse za prolaz bez obzira kako završi dvoboj između Paname i Salvadora.

Ostali ishodi kompliciraju utrku i onda u obzir za konačan plasman dolazi i dvoboj između Paname i Salvadora.

Martinik može dalje i remijem uz uvjet da Salvador ne upiše pobjedu protiv Paname. Poraz definitivno izbacuje Martinik iz utrke za četvrtfinale.

Što se tiče Kostarike, kod nje je situacija dosta jednostavna. Ona mora upisati pobjedu i navijati za Panamu da ne upiše poraz s većom razlikom od Salvadora nego što bi Kostarika svladala Martinik.

Kostarika je možda na papiru, bez obzira na samo jedan bod, najveći kandidat za pridruživanje Panami, ali Martinik se pokazao dosad u dobrom svjetlu i neće biti lagan protivnik.

Što su rekli

Luis Suarez, izbornik Kostarike: "Svaka utakmica za nas nosi veliki pritisak, ali ne smijemo ga osjećati, moramo se probati opustiti i igrati svoj nogomet. Realizacija je problem, moramo ga riješiti, znamo da možda više neće biti popravnog."

Marc Collat, izbornik Martinika: "Prošlo je već više od 20 godina otkako smo prošli skupinu i ovo nam je velika prilika. Ne smijemo izgubiti i dat ćemo sve od sebe da u tome i uspijemo. Imamo jako lijepu priliku koju želimo iskoristiti."

Mjesto, vrijeme

Harrison, Red Bull Arena, 2:30

Nedostaju

Kostarika: Keylor Navas (ozljeda)

Martinik -

Prošli međusobni dvoboj

Kostarika i Martinik sastali su se ove godine u Ligi nacija i Kostarika je upisala dvije pobjede. U drugom susretu gubila je 1:0 golom Birona, ali isti igrač je u 35. minuti isključen čime je Martinik ostao hendikepiran. Kostarika je uspjela doći do preokreta i u završnici golovima Suareza i Contrerasa došla je do pobjede 2:1.

Prognoza

Velika prilika za Martinik, ali kvaliteta je ipak na strani Kostarike. Ono što je protiv nje je forma koja je trenutno dosta loša.

FOTO: EPA/JEFFREY ARGUEDAS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!