Tenis

Kiša uništila dan na Wimbledonu, Vekić i Ćorić nisu niti izlazili na teren

Mihaela Bradovski • utorak, 04.07.2023.
Kiša uništila dan na Wimbledonu, Vekić i Ćorić nisu niti izlazili na teren
Foto: EPA

Kiša je u Londonu padala praktički cijeli dan i najveći broj mečeva na Wimbledonu je prebačen za srijedu. Među njima i oni Donne Vekić i Borne Ćorića...

Kao što je vremenska prognoza i najavljivala, kiša je uništila natjecateljski dan na Wimbledonu. Tek na početku dana nešto manje od sat vremena bilo je moguće igrati, nakon toga spustila se kiša i tenisa više nije bilo na većini terena.

Igraj na Wimbledon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Igralo se samo na dva glavna natkrivena terena dok je na svim ostalim terenima igra zaustavljena.

Tako danas u akciji nisu bili niti hrvatski predstavnici Borna Ćorić i Donna Vekić. Ćorić je trebao nastaviti meč protiv Guida Pelle koji je jučer prekinut zbog mraka, međutim nisu izlazili na teren. Podsjećamo, Borna je izgubio prvi set sa 6:3 dok je u drugom setu 4:4.

Vekić pak još uvijek nije započela svoj meč protiv Shuai Zhang, one su trebale igrati još u ponedjeljak, ali još nisu izašle na teren i trebale bi to učiniti u srijedu.

Vremenska prognoza je naklonjenija tenisačima u srijedu, moguća je kiša, ali ne u količini i kontinuitetu kao danas. Definitivno bi trebalo biti odigrano više mečeva nego danas.

Inače, danas su kod tenisača prolazi izborili Carlos Alcaraz i Andy Murray koji su upisali vrlo uvjerljive pobjede. Impresivni nastupi za obojicu i očekivan prolaz u sljedeće kolo.

Kod tenisačica uspješne su bile Elena Ribakina i Ons Jabeur koje također nisu dopustile iznenađenje. Ribakina je ispustila prvi set, ali kasnije je bila bolja.

Wimbledon, prvo kolo:
Carlos Alcaraz (Španjolska, 1) - Jeremy Chardy (Francuska) 6:0, 6:2, 7:5
Andy Murray (Velika Britanija) - Ryan Peniston (Velika Britanija, WC) 6:3, 6:0, 6:1
Elena Ribakina (Kazahstan, 3) - Shelby Rogers (SAD) 4:6, 6:1, 6:2
Ons Jabeur (Tunis, 6) - Magdalena Frech (Poljska) 6:3, 6:3

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!