Košarka

Hrvatske košarkašice lako s Makedonkama, protiv Islanda za prvo mjesto u skupini

Mihaela Bradovski • utorak, 04.07.2023.
Hrvatske košarkašice lako s Makedonkama, protiv Islanda za prvo mjesto u skupini

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 18 godina izborila je prolaz u četvrtfinale B divizije. Protiv Sjeverne Makedonije upisala je 83:41 pobjedu i protiv Islanda će izravno odlučiti o prvom mjestu u skupini...

Tri utakmice i tri uvjerljive pobjede hrvatske ženske košarkaške reprezentacije do 18 godina. Svladana je i Sjeverna Makedonija i to s uvjerljivih 83:41 te Hrvatska vodi u skupini s koš razlikom +113 dok drugoplasirani Island, koji također ima tri pobjede, ima koš razliku +52.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatice su protiv Sjeverne Makedonije imale lagan posao, vrlo brzo su se odvojile i stvorile visoku prednost koja je iz minute u minutu samo rasla.

Izabranice Deana Nemeca ozbiljno su odradile posao do kraja te su potvrdile kako su u ovom društvu ozbiljan kandidat za promociju u A diviziju.

Protiv Sjeverne Makedonije istaknule su se Lucija Banović sa 16 poena i osam skokova te s po 15 poena Petra Božan (12 skokova) i Nina Novak. Kod Sjeverne Makedonije najviše koševa ubacila je Marija Nikolov, deset poena, ali uz šut 1/9 i 11 izgubljenih lopti.

Europsko prvenstvo U-18, B divizija:
Hrvatska - Sjeverna Makedonija 83:41

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!