Nogomet

Rekordna posjećenost na utakmici MLS lige, Biuk igrao u poraz LAFC-a

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 05.07.2023.
Rekordna posjećenost na utakmici MLS lige, Biuk igrao u poraz LAFC-a
Foto: EPA

Gradski derbi sjevernoameričke nogometne MLS lige između Los Angeles Galaxyja i Los Angelesa pratilo je na stadionu Rose Bowl čak 82 110 gledatelja oborivši rekord posjećenosti jedne utakmice MLS lige...

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gradski derbi između Los Angeles Galaxyja i Los Angeles FC-a, poznat i kao "El Trafico", izazvao je veliki interes gledatelja, posebno jer je igran četvrti srpnja na Dan neovisnosti.

Susret na Rose Bowlu u Pasadeni privukao je 82 110 gledatelja, oborivši rekord posjećenosti jedne utakmice MLS lige. Prethodni rekord od 74 479 postavljen je na stadionu Bank of America u Charlotteu, na prvoj domaćoj utakmici Charlotte FC-a 5. ožujka 2022.

"Kada imate 80 tisuća ljudi i energija na takvom tipu stadiona je oko vas, dolazi s osjećajem nečeg puno većeg od možda običnog dana utakmice. Bilo je lijepo vratiti se, ne sjećam se da je bilo ovoliko puno", rekao je glavni trener i sportski direktor Galaxyja Greg Vanney.

Galaxy je prvih šest sezona igrao na Rose Bowlu, nakon čega se preselio na svoj Dignity Health Sports Park u Carsonu u Kaliforniji, koji ima kapacitet od 27 tisuća gledatelja.

Galaxy je na koncu slavio s 2:1 na krilima Tylera Boyda i Riquija Puiga. Boyd je u 26. minuti doveo domaći sastav u vodstvo na asistenciju bivšeg veznjaka Barcelone. Izjednačio je Ilie Sanchez u 57. minuti, a pobjedu Galaxyju donio je Puig u 73. minuti kojem je Boyd uzvratio asistencijom.

Za poraženu momčad od 71. minute igrao je i Stipe Biuk. LA Galaxy se trenutno nalazi na tek 13. poziciji od 14 momčadi Zapadne konferencije sa 19 bodova, dok je LAFC na trećem mjestu u konferenciji sa 32 boda.

MLS:
LA Galaxy - LAFC 2:1

FOTO: EPA/ALISSON DINNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!