Nogomet

Oršić: 'Ne znam što se dogodilo u Southamptonu i u čemu je bila stvar da dođem tamo'

Branimir Korać • srijeda, 05.07.2023.
Oršić: 'Ne znam što se dogodilo u Southamptonu i u čemu je bila stvar da dođem tamo'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Mislav Oršić s Trabzonsporom se nalazi na pripremama u Sloveniji. Prelaskom u Trabzonspor okrenuo je novu stranicu u karijeri...

Prelazak u Trabzonspor preporodio je Mislava Oršića koji će ponovno raditi s Nenadom Bjelicom.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Osjećam se dobro nakon epizode u Southamptonu, sve je na svom mjestu. Imamo fantastične uvjete i s novom ekipom krećem u nove pobjede, vidjet ćemo kako će biti."

"Naravno da sam zadovoljan, radili smo zajedno dvije godine i lijepo surađivali, imali smo jako dobre rezultate i nadam se da ćemo nastaviti tako", kaže Oršić za Novu TV.

U Southampton je stigao kao veliko pojačanje, ali sve je išlo krivim smjerom.

"Ne znam stvarno što se dogodilo i u čemu je bila stvar da dođem tamo. Ništa nije išlo kako bi trebalo ići i što su obećali kada sam potpisivao ugovor. Svakom igraču je teško kada vidi da nije blizu ekipe i svojim radom i zalaganjem na treningu ne može ništa napraviti i da nije stvar u tome. Teško je prihvatiti, ali znao sam da moram izdržati do ljeta i ako nađem novi klub da će sve biti bolje."

U Trabzonsporu bi se mogao priključiti i Bruno Petković?

"Vidjet ćemo što će biti, nije na meni da pričam o tome. To je stvar klubova i njega. Naravno da bih volio, sjajno smo zajedno surađivali i postigli puno golova."

Bila je i komboinacija s Dinamom, ali Trabzon je bio konkretniji.

"Nisam htio dugo čekati s odabirom kluba, Trabzon je bio jako konkretan od početka. Nisam htio ući u pripreme sa Southamptonom pa da se to oduži, propadne i ostanem tamo. Stvarno nisam mogao čekati Dinamo da vidi što bi napravio."

Razgovarao je Oršić i s izbornikom Dalićem koji ga nije mogao zvati u reprezentaciju.

"Bili smo u kontaktu. Rekao mi je iskreno kakva je situacija i stvarno nije bilo nikakvih problema. Rekao je da kad nađem novi klub da ću opet biti fokusu i to mi je cilj, svojim igrama biti na radaru izborniku."

"Rekao sam mu da ni sam sebe ne bih pozvao u ovoj situaciji, stvarno to nema smisla. Reprezentaciji trebaju igrači koji u danom trenutku mogu najviše pomoći, ja nisam bio taj, ali nadam se da ću se u budućnosti vratiti."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!