Tenis

Đoković protiv Thompsona upisao 41. uzastopnu pobjedu na središnjem terenu Wimbledona

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 06.07.2023.
Đoković protiv Thompsona upisao 41. uzastopnu pobjedu na središnjem terenu Wimbledona
Foto: EPA

Prilično rutinskom pobjedom 6:3, 7:6 (4), 7:5 protiv Australca Jordana Thompsona, branitelj wimbledonskog naslova Novak Đoković produžio je svoj pobjednički niz na središnjem stadionu u All England Clubu, na kojem je od poraza u finalu 2013. od Andyja Murrayja ostvario 41 uzastopnu pobjedu.

Središnji teren je najposebniji teren u teniskoj povijesti. Doista se trudim diviti se i uživati u svakom trenutku provedenom na tom terenu. To je velika čast u ovom dijelu moje karijere, kad se nadmećem s mladim snagama. Imamo poseban romantičan odnos, ja i ovaj teren, izjavio je sedmerostruki wimbledonski pobjednik nakon što je stigao do 350. pobjede na Grand Slam turnirima.

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Time je postao tek treći tenisač ili tenisačica u povijesti koji je u pojedinačnoj konkurenciji uspio ostvariti toliko pobjeda na četiri najveća turnira. Ispred Đokovića su samo Roger Federer s 369 i Serena Wlliams s 367 pobjeda. No, kako sada stvari stoje, rekorder s 23 trofeja na Grand Slam turnirima mogao bi ih prestići već sljedeće godine.

Po svoju 351. pobjedu na četiri najveća turnira, a 89. u All England Clubu, tražit će u trećem kolu protiv pobjednika dvoboja trostrukog Grand Slam pobjednika Švicarca Stana Wawrinke i Argentinca Tomasa Martina Etcheverryja.

U srijedu je dovršen maratonski triler između Grka Stefanosa Tsitsipasa i nekadašnjeg pobjednika US Opena Austrijanca Dominica Thiema. Peti tenisač svijeta je otjeran do 'tie-breaka' petog seta u kojem je uspio realizirati treću meč-loptu i nakon gotovo četiri sata igre izboriti mjesto u drugom kolu. Tamo Tsitsipasa čeka domaći miljenik i dvostruki wimbledonski pobjednik Andy Murray.

Osim Đokovića, mjesto u trećem kolu u srijedu je izborio i Talijan Jannik Sinner. Aktualni, prošlogodišnji pobjednik umaškog Croatia Opena i osmi nositelj u Wimbledonu, trebao je dva sata za pobjedu 7:5, 6:1, 6:2 protiv Argentinca Diega Schwartzmana. Sinneru će u meču za osminu finala suparnik biti pobjednik dvoboja između Australca Aleksandra Vukića i Francuza Quentina Halysa.

FOTO: EPA/NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!