Košarka

Dogovoren novi trade: Bullock ide u Spurse, a Williams u Maverickse

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.07.2023.
Dogovoren novi trade: Bullock ide u Spurse, a Williams u Maverickse
Foto: EPA

Dallas Mavericksi pristali su na četverogodišnji ugovor vrijedan 53 milijuna dolara s Grantom Williamsom u sklopu ugovora o potpisivanju i razmjeni tri tima koji uključuje Boston Celticse i San Antonio Spurse, javlja ESPN.

Spursi će dobiti Reggieja Bullocka i nezaštićenu razmjenu izbora u prvoj rundi 2030. od Mavericksa. Celticsi i Mavericksi dobit će svaki po dva izbora u drugoj rundi drafta.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Williams (24) je proveo četiri sezone u Celticsima otkako je bio prvi izbor 2019. Prosječno je bilježio 8.1 poen i 4.6 skokova u 79 utakmica (23 starta) prošle sezone.

Williams ima prosjek karijere od 6.2 poena i 3.4 skoka u 288 utakmica (58 startova). Prošli mjesec je operirao lijevu ruku i očekuje se da će biti spreman prije početka treninga.

Williams je drugi ključni igrač kojeg je Boston zamijenio izvan sezone. Tim je prethodno razmijenio Marcusa Smarta, NBA obrambenog igrača godine u sezoni 2021./22., s Memphis Grizzliesima.

Timovi službeno ne mogu potpisivati ugovore sa slobodnim igračima ili službeno objaviti razmjene do četvrtka.

Bullock (32) je proveo posljednje dvije sezone svoje desetogodišnje NBA karijere u Mavericksima. Prosječno je bilježio 7.2 poena i 3.6 skokova u 78 utakmica (55 startova) prošle sezone.

Prošle je sezone zabio 151 tricu, što je mu je drugi najbolji učinak u karijeri nakon što je ubacio 163 trice za New York Knickse u sezoni 2020./21.

FOTO: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!