Tenis

Petra Martić preokretom do trećeg kola Wimbledona i meča protiv Ige Swiatek

Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.07.2023.
Petra Martić preokretom do trećeg kola Wimbledona i meča protiv Ige Swiatek
Foto: EPA

Petra Martić preskočila je i drugu prepreku u Wimbledonu i izborila je prolaz u treće kolo. Tamo je čeka najbolja tenisačica svijeta Iga Swiatek...

Iako joj je Francuskinja Diane Parry bila nepoznanica i Petra Martić je potvrdila kako ne zna što može očekivati od ovog dvoboja, uspješno ga je odradila i izborila prolaz u treće kolo.

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom setu kao da se još upoznavala s Francuskinjom i onim što nudi, a onda je u drugom i trećem ipak bila bolja te upisala pobjedu 4:6, 6:3, 6:3 za dva sata i deset minuta igre.

U prvom setu viđen je samo jedan break. Obje igračice prije toga propustile su neke prilike, a onda je Parry kod 4:4 došla do 30:40, to odmah iskoristila te nakon toga odservirala za set.

U prvih šest gemova drugog seta obje igračice su bile uvjerljive na svom servisu, a onda Petra ulazi u probleme, Parry ima dvije break lopte koje ne koristi. Zato Martić u sljedećem gemu dolazi do svog prvog breaka, a ubrzo i seta sa 6:3.

Odluka je tako pala u trećem setu gdje je Martić povela s breakom 2:1, nakon toga spasila dvije vezane break lopte pa u devetom gemu novim breakom zaključila priču.

Sada slijedi najteži mogući posao, Martić će igrati protiv Ige Swiatek. Tu može biti potpuno opuštena, sav pritisak bit će na Poljakinji.

Wimbledon, drugo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Diane Parry (Francuska) 4:6, 6:3, 6:3

FOTO: EPA/FAZRY ISMAIL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!